sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Vavrinka posle drame u finalu Roterdama

Švajcarski teniser Sten Vavrinka plasirao se u finale turnira u Roterdamu. Vavrinka se u finale plasirao nakon pobede protiv Japanca Keija Nišikorija rezultatom 2:1, po setovima 6:2 4:6 6:4.

Derbi meč je apsolutno opravdao svoj epitet. Igralo se u serijama, a u tim serijama bolji je bio Vavrinka. Švajcarac je odlično ušao u meč i za nekih 15 minuta je imao prednost od 4:0. Nišikori je uspeo da vrati jedan brejk, ali Vavrinka je nakon toga napravio još jedan i osvojio set sa 6:2.

Prisutna publika je čekala odgovor Japanca i dobila ga je. Nišikori je uzvratio istom merom i sa dva rana brejka početkom drugog seta poveo sa 3:0. Vavrinka nije mogao da drži tako visok nivo igre i u drugom setu što je Nišikori iskoristio. Slično kao Nišikori u prvom setu, Vavrinka je uspeo da vrati jedan brejk, ali prednost je bila prevelika i Japanac se upisao na semafor.

Treći set nam je doneo i najveću borbu. Obojica su se konsolidovala kada je servis u pitanju, a prštalo je na obe strane. Gledali smo sjajne razmene, vinere, prosto jedan drugog su terali do limita. Prva brejk lopta viđena je u sedmom gemu, a Varinka nije iskoristio datu priliku. Ipak, u tim momentima Vavrinka je bio odlučniji, bio je hrabriji i sledeću priliku je iskoristio. Brejk je napravio u desetom gemu koji mu je automatski doneo i pobedu.

Ovo je veoma bitna pobeda za Vavrinku pre svega zbog sampouzdanja koje je bilo poljuljano tokom prethodne godine. Vavrinki je ovo prvo finale u prethodne dve godine, a za trofej će igrati protiv Francuza Gaela Monfisa koji je nešto ranije pobedio Danila Medvedeva.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje