petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Velike promene u Starom Gradu – Novi trener i pet pojačanja

Vaterpolo klub Stari Grad napravio je velike promene tokom zimske pauze, sa ciljem da u nastavku sezone napravi bolje rezultate. Posle prvog dela sezone Stari Grad se nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli sa samo jednim osvojenim bodom, a Uprava kluba je očekivala bolji plasman.

Nekadašnji trener Banjice i Partizana, Marko Bašić, predvodiće igrače Starog Grada u nastavku sezone, dok će dosadašnji trener, Zoran Mijalkovski, koji je godinama beležio dobre rezultat sa ekipom i uveo je klub u Super ligu, u budućnosti biti sportski direktor i vodiće brigu o selekciji igrača rođenih 2003. i 2004. godine.

Pored trenera, Stari Grad je angažovao i pet pojačanja, dok su klub napustili Luka Trajković i iskusni Srđan Aksentijević, koji je, kao bivši igrač Crvene zvezde, Partizana i brojnih drugih klubova bio najavljen kao veliko pojačanje, ali je propustio određeni broj utakmica i očigledno nije ispunio očekivanja, te je sa njim raskinut ugovor.

Na Dorćol su stigli Filip Ćorić, braća Luka i Andreja Šofranac, potom perspektivni brazilski centar Vesli Silva Fereira Muniz i golman reprezentacije Rusije, Vitali Statsenko.

Ćorić je verovatno najzvučnije pojačanje, kao igrač koji je ponikao u Partizanu, potom igrao u Turskoj, jednu sezonu u Crvenoj zvezdi, a u poslednjih nekoliko godina je tresao mreže u Holandiji. Sa AZC Alfenom je nastupao u Ligi šampiona i u svojoj drugoj sezoni je bio najbolji strelac u Prvenstvu Holandije. U Ligi šampiona je za dve sezone odigrao 20 utakmica i postigao 25 golova.

Perspektivni Luka i Andreja Šofranac su ponikli u Jadranu iz Herceg Novog, a u prethodnim sezonama su bili na Banjici. U tekućoj sezoni Andreja je za crno-bele postigao četiri gola na šest mečeva, dok je Luka igrao na jednoj utakmici i jednom se upisao u listu strelaca.

Mladi Vesli Silva Fereira Muniz igra na poziciji centra i sigurno će moći puno da nauči, ali i da doprinese, dok će 23-godišnji Vitali Statsenko moći puno da pomogne na golu, pošto je sa selekcijom Rusije učestvovao na prethodna dva Šampionata Evrope, kao i na Svetskom prvenstvu u Budimpešti. Igrao je Ligu šampiona sa Dinamo, a branio je boje i Spartaka iz Volgograda, odnosno grčkog Idrakosa.


Izvor: Vaterpolo vesti

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje