petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Veliko finale državnog tekbol prvenstva u Beogradu!

Četvrta runda Srpske Challenger serije zakazana je za 7. i 8. avgust u Beogradu i to u ekskluzivnom tržnom centru Galerija. Veliko finale državnog tekbol (teqball) prvenstva odlučiće o tome ko su državni prvaci/prvakinje i ko predstavlja Srbiju na Svetskom teqball prvenstvu ove jeseni!

Najbolje plasirani takmičari će osvojiti i vredne nagrade, a pojedini sponzori pripremaju i poklone za publiku. Reč je o zvaničnom takmičenju koje se organizuje i boduje u skladu sa pravilima Međunarodne tekbol federacije (FITEQ), a organizator je Srpski savez za sportsku rekreaciju i tekbol koji je član FITEQ.

Poziv za učešće na dvodnevnom tekbol spektaklu otvoren je za sve spotiste i sportistkinje. Kao što je poznato, tekbol je sport zasnovan na fudbalu, a umesto fudbalskog terena za njega je potreban samo teqboard, odnosno sto sličan stolu za stoni tenis, ali zakrivlјenih ivica, pa je omiljen kod sportista i sportistkinja koji igraju fudbal, futsal, nožni i tenis glavom. Prijave ekipa i pojedinačnih igrača uveliko traju, putem imejla: [email protected]

Podsetimo, jesenas su održane prva i druga runda, a krajem juna i treća runda Srpske Challenger serije. Turniri su jesenas održani ispred tržnog centra “Promenada” u Novom Sadu i na stadionu FK “Partizan” u Beogradu, a trijumfovali su Bogdan Marojević i Nikola Mitro, svetski šampioni i vicešampioni 2018. i 2019. godine. Marojević je tada izborio prvo mesto u kategoriji singl, a Mitro u kategoriji miks dubl, dok su zajedno izborili i zlato u kategoriji dubl.

Ubrzo je usledila pauza zbog epidemije koronavirusa u zemlji i svetu, a onda je ovog leta, 26. i 27. juna, ispred “Promenade” u Novom Sadu održana treća runda državnog tekbol prvenstva. Nakon dvodnevnog turnira u Novom Sadu rezultat je bio identičan s tim da je, pored brojnih igrača sa velikim iskustvom, sjajnoj atmosferi doprinelo i desetak mladih i novih takmičara koji su svakako velike nade tekbol sporta u Srbiji.

Evropski olimpijski komitet (EOC) početkom meseca objavio je da će tekbol biti uključen u program Evropskih igara 2023. godine u Krakovu-Malopoljskoj, kao jedan od 16 sportova koji se igraju za medalju. Tokom svega tri godine održana su i tri svetska prvenstva, a uveliko se radi na tome da tekbol 2028. bude i olimpijski sport.

Ambasadori ovog sporta u Srbiji su as „Mačester Junajteda“ Nemanja Matić i nekadašnji igrač „Anderlehta“ Milan Jovanović.

Među ambasadorima tekbola u svetu su: Ronaldinjo, Galas, Pujol, Simao, Nunjo Gomeš i Pires, a među tekerima su još i Mesi, Nejmar, Mbape, Matić, Modrić, Hazard, Kutinjo, Lukaku i Zidan. Naravno, tu su i brojne zvezde van fudbala, poput Džastina Bibera ili Adama Levina iz Maroon 5.

Srpski savez za sportsku rekreaciju i tekbol

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje