četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Veliko priznanje za Stankovića

Nekadašnji reprezentativac Srbije, Dejan Stanković i zvanično je postao deo „Kuće slavnih“ italijanskog velikana, Intera.

Naime, uoči ligaškog susreta protiv Kjeva, održana je ceremonija na kojoj su pored spomenutog Dejana Stankovića, u „Kuću slavnih“ uvedeni i Frančesko Toldo, Đakinto Faketi i Đuzepe Meaca. Ovo je druga generacija Interove Kuće slavnih, jer su predhodne izabrani – Valter Zenga, Havijer Zaneti, Lotar Mateus i Ronaldo.

„Prijem u kuću slavnih Intera je zaista veliko, životno priznanje na koje sam veoma ponosan i koje mi mnogo znači. Ovakva priznanja, u sportskom smislu, daju neku vrstu besmrtnosti i to me čini vrlo srećnim. Hvala pre svega mojoj porodici, prijateljima, brojnim saigračima i trenerima iz Intera, ali i porodici Morati, što su mi pomogli da dođem i budem tu gde jesam, u Kući slavnih jednog tako velikog kluba kao što je Inter. Godine provedene u Interu bile su sigurno najuspešnije u mojoj karijeri, jer o tome svedoče trofeji, a samim tim i za mene najlepše“, izjavio je Stanković.

Stanković je nastupao u dresu „Neroazura“ u periodu od 2004. do 2013. godine, gde je ukupno odigrao 326 utakmica uz 46 postignutih golova. Sa milanskim velikanom osvojio je – pet naslova prvaka Italije, četiri nacionalna kupa, četiri Superkupa Italije, jedan trofej u Ligi Šampiona, kao i jednu titulu Svetskog klupskog prvaka.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje