petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Videoton (Mađarska) – Balzan (Malta) – LIGA EVROPE-kvalifikacije

Kvalifikacije za Ligu Evrope-1.kolo

Videoton (Mađarska) – Balzan (Malta)

      Stadion: Pancho Arena, Felcsut (3.816 mesta) početak 20:45 časova
Videoton će igrati na stadionu Pušakaš Akademije jer je njihov stadion u rekonstrukciji!

Ekipa Videotona, zauzela je drugo mesto u Mađarskoj ligi iza Honveda i tako izborila učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Tim je posle tog rezultata preuzeo Marko Nikolić, prošle sezone osvajač duple krune u Srbiji, sa ekipom Partizana.

U pripremi za ovaj meč, Videoton je odigrao četri utakmice prijateljskog karaktera i slavio je u svakoj bez primljenog gola (Skenderbeg, Ružemberok, Inter Zaprešić i Rostov).

Tim nije doživeo velike promene, na golu je solidni Kovacsik, dok odbranom komanduje štoper Vinicius (32/2), tu je i Francuz, Nego (32/2) i igrač sa Zelonortskih ostrva Stopira (24/5). Odbranu kompletira iskusni mađarski internacionala Juhasz, bivši igrač Anderlehta. Anel Hadžić i Patkai zaduženi su za organizaciju igre, dok je po boku odlični Asmir Suljić (18/2/5). Napad čini dvojac bivših fudbalera Partizana, Marko Šćepović (24/13 najbolji strelac tima) i Danko Lazović (30/10 najbolji igrač prvenstva Mađarske).

Učešće u evrokupovima do sada: U prošloj sezoni 2016/17 stigli su do trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, u prvom kolu bili su bolji od moldavske Zarie (3:0 pobeda na domaćem i 2:0 poraz na gostovanju), u drugom kolu su izbacili Čukarički (na domaćem terenu 2:0, na gostovanju 1:1), da bi ispali u trećem kolu od danskog Mitjilanda (poraz 0:1 na domaćem terenu, i nerešeno u Danskoj 1:1, primili su gol u produžetku u regularno 0:1 pobedili).


Balzan je prvenstvo Malte završio na drugom mestu, sedam bodova iz ekipe Hibernians, a njihovi mečevi karakteristični su po broju datih i primljenih golova, naime imali su prosek od 2,0 data gola po meču, ali i 1,2 primljena gola po meču.

U odnosu na prošlu sezonu dva igrača su napustila klub, to su defanzivac Samir Arab (22/1) i vezni fudbaler Agius (23/1). Kao zamene su dovedeni Brazilac, Kadu nekadašnji igrača Crvene Zvezde, kao i štoper Zemuna, Uroš Ljubomirac. Stigli su i Milan Savić iz Novog Pazara i još jedan Brazilac, Lecao iz Terexinea (31/4 napad). Tim je preuzeo srpski stručnjak Marko Micović.

Okosnica prošlogošnjeg tima je i dalje na okupu, a glavne uzadnice u Miloš Kajević u napadu, najbolji strelac tim sa 23 gola prošle sezone i Nigerijac, Effiong sa 7 golova. Treba spomenuti i Fenecha, veznog igrača i reprezentativca Malte, dok su u odbrani stameni Kolumbijac Serrano (29/2) i Oliveira (26/1) iz Brazila. 

Prošla sezona bila je najbolja u istoriji kluba, a razvoj je započeo kada je bivši igrač kluba Anton Tagliaferro uložio novac u klub, zarađen u Australiji.

Učešće u evrokupovima do sada: U poslednje dve sezone, 15/16 i 16/17 ispadali su u prvomo kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, najpre od Željezničara (porazi 0:2 i 1:0), a zatim i od Nefčija (poraz na domaćem terenu 0:2 i pobeda u gostima 1:2)


Domaći tim odradio je odlične pripereme za meč, a čini se da su igrači u potpunosti usvojili zahteve novog trenera, koji će izvesti najjači tim u formaciji 4-4-2. Gosti sa druge strane posle samo jednog prijateljskog meča nisu u formi, koja bi mogla da ugrozi tim domaćina, makar u ovom prvom meču.


PREDLOG za klađenje: 

  • pobeda Videotona (kvota 1,15)
  • pobeda Videotan i 2-4 gola na meču (kvota 1,80)
  • Balzan ne postiže gol ( kvota 1,65)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje