petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Vinjales najbrži na drugom treningu u Teksasu

Vozač Jamahe Maverik Vinjales bio je najbrži na drugom slobodnom treningu pred trku za Veliku nagradu Amerike. Španski motociklista je odvezao najbrži krug u vremenu od 2:03.857 minuta i iza sebe ostavio vozača Honde Marka Markeza koji je „kasnio“ 0,146 sekundi, dok je treći bio Vinjalesov timski kolega Valentino Rosi.

U prvih 10 našli su se još Džek Miler, Kal Kračlou, Aleks Rins, Pol Espargaro, Franko Morbideli, Fabio Kvartararo i Frančesko Banjaja.

Tok treninga:

Markez je svoju dominaciju sa prvog treninga preneo i na drugi. Tokom većeg dela treninga bio je ubedljivo prvi, ali kako se trening približavao kraju i ostali su počeli da ubrzavaju. U samom finišu treninga Markez je bio primoran da odustane od svog najbržeg kruga, a to je iskoristio Maverik Vinjales koji je sjajnom vožnjom preuzeo čelo karavana.

Najveće razočaranje drugog treninga je vozač Dukatija Andrea Dovociozo koji nije uspeo drugi trening da završi među prvih 10. Italijan će sutra biti primoran da vozi Q1 i na taj način pokuša da zauzme što bolju poziciju pred start trke.

U subotu se vozi treći trening koji je na rasporedu od 16:55, a kvalifikacije startuju od 21:10.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje