petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Vinjalesu pol pozicija u Austriji

Vozač Jamahe Maverik Vinjales osvojio je pol poziciju pred trku za Veliku nagradu Austrije. Španac je do pol pozicije došao nakon što je odvezao najbrži krug u vremenu od 1:23.450 minuta, a iza sebe je ostavio Džeka Milera na Pramak Dukatiju koji je bio sporiji za 68 hiljaditinki, i Fabia Kvartarara na Petronas Jamahi.

Tok kvalifikacija:

U Q1 delu kvalifikacija bilo je veoma uzbudljivo, jer se nekoliko vozača borilo za prva dva mesta koja vode u Q2 deo kvalifikacija. Odmah na startu dobar ritam je imao Žoan Zarko, koji je očigledno u sjajnom ritmu nakon osvojene pol pozicije u Brnu. Francuz je vrteo sjajne krugove i na kraju završio kao prvi. Za drugo mesto su se borili Valentino Rosi, Danilo Petrući i Aleš Espargaro.

Upravo je duel između Petrućija i Espargara oboležio ovaj deo kvalifikacija, jer su vodili veliku bitku. Espargaro je u jednom momentu znatno usporio Petrućija, a njihovu borbu na stazi je iskoristio Valentino Rosi koji je na kraju zauzeo drugo mesto.

Drugi deo kvalifiakcija je potpuno obeležio Maverik Vinjales koji je iznenađujuće došao do pol pozicije. Španac je na svim treninzima imao velikih problema, ali je danas u samom finišu pronašo odličan ritam za najbolji krug.

Jedini koji je mogao da mu parira bio je Džek Miler, ali na kraju nije uspeo. Kvartararo koji se pretplatio na pol pozicije morao je da se zadovolji trećm pozicijom.

U drugom startnom redu naći će se naći Andrea Doviciozo, Pol Espargaro i Žoan Mir, a prvi deset kompletirali su Franko Morbideli, Aleks Rins, Žoan Zarko i Takaaki Nakagami.

Trka za Veliku nagradu Austrije je na programu u nedelju od 14:00.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje