petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Više ga nećemo gledati na fudbalskim terenima

Nekadašnji reprezentativac Nemačke – Mario Gomez doneo je odluku da dve nedelje pred svoj 35. rođendan kaže „zbogom“ fudbalu, odnosno da „okači kopačke o klin“.

Iskusni napadač koji je sa Štutgartom obezbedio povratak u Bundesligu naredne sezone, ipak neće biti na raspolaganju popularnim „Švabama“, nakon odluke da se penzioniše.

„Imao sam karijeru kakvu nisam mogao ni da pretpostavim. Oduvek sam imao nameru da se penzionišem u Štutgartu, posle nekog ostvarenog uspeha, kao što je to sada slučaj zbog povratka u Bundesligu“, rekao je Gomez.

Senirosku karijeru je započeo 2003. godine upravo u redovima Štutgarta, a kasnije je nastupao i za timove – Bajern Minhena, Fiorentine, Bešiktaša, Volfzburga.

Uspeo je da osvoji tri titule prvaka Nemačke (jednu sa Štutgartom, a dve sa minhenskim Bajernom), kao i nacionalnom prvenstvo Turske. Pritom, u dresu „Bavaraca“ postao je šampion Evrope u sezoni 2012/2013.

Za nacionalnu selekciju Nemačke nastupao je u periodu od 2007. do 2018. godine, za koju je ukupno postigao 31. pogodak na 78 odigranih utakmica. Sa „Pancerima“ osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu 2008. godine, dok je de godine kasnije zauzeo i treće mesto na Svetskom šampionatu.

Srećna penzija Super Mario!!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje