četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Vladimir Samsonov najavio kraj igračke karijere

Legenda evropskog i svetskog stonog tenisa, Vladimir Samsonov, uskoro će staviti tačku na igračku karijeru. 45-ogodišnjak iz Belorusije trenutno je 29. na svetskoj rang listi, a nedavno je zbog povrede bio prinuđen da otkaže nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Vladi, hvala na svemu! (foto: ITTF)

Prvi veliki uspeh Vladimir Samsonov ostvario je na Evropskom prvenstvu u dublu 1994. kada je sa Dreherom iz Nemačke došao do bronzane medalje. Godinu dana ranije, sa samo 17 godina, mnoge je iznenadio plasirajući se u osminu finala singla na Svetskom prvenstvu u Geteborgu. Još veći podvig desio se na Svetskom prvenstvu 1995. u Tianjinu kada je sa Zoranom Primorcem postao vicešampion sveta u dublu.

Od tada je krenuo uspon u njegovoj karijeri.

Šestostruki je evropski prvak, trostruki osvajač Svetskog kupa, desetostruki prvak Lige šampiona… Ima fantastičnih 29 titula na ITTF pro-tur turnirima, dve godine zaredom bio je svetski broj jedan, od 1998. do 2000, a 20 godina zaredom bio je u TOP 10 na svetu.

Vladimir Samsonov je 2020. godine izabran za jednog od potpredsednika Evropske stonoteniske unije. Pre toga, sedam godina je bio na čelu Komisije sportista Svetske stonoteniske federacije.

Na videu u nastavku pogledajte kompilaciju atraktivnih poena Belorusa.


Izvor: Stoni tenis org

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje