petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Vlasnik Lestera kupio još jedan klub!

Vlasnik Lestera, prošlogodišnjeg šampiona Engleske, Vichai Srivaddhanaprabha kupio je drugoligaški tim Oud-Heverlee Leuven. Ovo je drugi klub u njegovom vlasništvu, pre toga je kupio Lester 2010-te godine, a to se pokazalo kao odlična odluka i za njega i za njegovu kompaniju King Power jer su prošle sezone osvojili šampionsku titulu!

U saopštenju belgijskog kluba stoji da je kompanija King Power obavezala da uloži značajna finansijska sredstva kako bi klub uvela u elitni rang Belgijskog fudbala i da ga učini ravnopravnim sa velikanima iz ove zemlje.

OH Leuven saopštenje za javnost: ,, Preuzimanje kluba će biti fomalno biti obaljeno posle perioda koji je neophodan da bi se izvršile pravne procedura. Kompanija King Power će zadržati radnu zajnicu, a sarađivaće i sa raznim navijačkim grupama i razvijati omladinske pogodne, čime će podići sportske ambicije kluba na najviši nivo.“

Ove sezone, OH Leuven je izbegao ispadanje u amaterski, trećei rang fubala u Beligiji, i već se sprema za narednu sezonu. Kapacitet stadiona Den Dreef na kojem igra ovaj klub je 10000 mesta, a vlasništvo je nekoliko investitora koji su pomagali klub u prethodnim sezonama. Lester je tako dobio klub u koji će moći da šalje svoje mlade igrače na pozajmicu kako bi se oni razvijali i vraćali u Lester sa iskustvom igranja seniorskog fudbala.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje