četvrtak, 18. april 2024.

t1x2.net

spot_img

„Vrećice“ napuštaju Premier ligu

Ono što se odavno pretpostavljalo, pa čak i „znalo“ dobilo je definitivnu potvrdu u nedelju veče – Vest Bromvič Albion je ispao iz Premier Lige, te će u sezoni 2021/2022 nastupati u drugom rangu engleskog fudbala „Championship„.

Popularne „Vrećice“ su tokom vikenda pretrpeli novi poraz, ovoga puta na gostovanju u Londonu protiv Arsenala (3:1), čime su ostali i bez ikakvih šansi da mogu da izbore opstanak. Naime, na tri kola pre kraja šampionata zaostaju čak 10 bodova u odnosu na prvi tim „iznad crte“, te su i matematički postali novi drugoligaši.

Objektivno gledano, VBA nije ni zaslužio bolji rezultat, jer su od starta sezone konstantno bili u zoni ispadanja. Pritom, u nekoliko parametara su najslabiji ili među najslabijima u ligi – samo 5 pobeda (uz Fulam i Šefild Junajted najmanje), drugi tim sa najvećim brojem poraza (19), „najporoznija“ defanziva sa 68 primljenih pogodaka i tek 32 postignuta gola (četvrti najneefikasniji tim u Premier Ligi).

Stoga, utakmice do kraja sezone protiv – Liverpula, Vest Hem Junajteda i Lids Junajteda neće imati apsolutno nikakvog rezultatskog značaja.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje