petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

VTB liga: CSKA Moskva – Khimki Moskva

Od 15h u VTB ligi odigraće se derbi između CSKA i Khimkija.

Ovo će biti 90 međusobni duel, a CSKA ima neverovatnih 73 pobeda i svega 17 poraza.

Prošle sezone, ova dva kluba susrela su se u polufinalu plejofa. Utakmice su igrane na jednu loptu, ali je CSKA na kraju počistio gradskog rivala i nastavio pohod ka tituli. Štaviše, CSKA ima 8 uzastponih pobeda nad Khimkijem.

Ovo će im biti prvi duel ove sezone, a zasigurno ne i poslednji.

Mnogo današnjih igrača igralo je za obe ekipe, a u Khimkiju se nalazi čitava jedna petorka – Sergey Monia, Egor Vyaltsev, Alexey Shved, Dmitry Sokolov i Valery Likhodei.

CSKA je favorit u ovom meču, ali Khimki ne dolazi sa belom zastavicom pogotovo imajući u vidu Alexey Shveda koji je bio MVP VTB lige za mesec novembar.

Bilo je nekih najava da će Teodosić odsustvovati sa terena do kraja 2016., međutim on je zaigrao u Evroligi i zabeležio dabl-dabl od 16 poena i 11 asistencija.

„Susrećemo se sa još jednom jakom ekipom, a imamo samo 40 sati da pripremimo meč. Publika je bila sjajna protiv Barselone, nadam se da ćemo istu podršku imati i danas. Naš protivnik ima odlične atlete i mi očekujemo jedan težak meč“ – izjavio je trener CSKA Dimitris Itoudis.

„Objektivno, CSKA je jedan od najboljih timova u Evropi. Oni su branioci titule u Evroligi i VTB ligi. Igraju odlično i imaju iskusne igrače koji se vrlo dobro poznaju. Biće nam teško, ali borićemo se za pobedu. Ako želimo da pobedimo, moramo da budemo strpljivi i igramo pametnu odbranu“ – izjavio je Duško Ivanović.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje