Advertisement

Danas se od 17:00 sastaju Zenit i Lokomotiv u okviru 3. utakmice playoff serije. Rezultat je 1-1 i Zenit iako nije favorit može sa dve pobede kod kuće da se plasira u narednu rundu gde bi se verovatno sastali sa  CSKA.

U prvom meču, Zenit je volšebno slavio protiv domaćina gde su pola utakmice vodili i čuvali pristojnu prednost. Pomalo iznenađujući rezultat, međutim ekipa iz St. Petersburga je prikazala igru na zavidnom nivou.

Sledi druga utakmica gde se takođe Lokomotiv mučio iako je imao podršku publike. Imali su solidnu prednost pri kraju, međutim trojkama McIntyrea i Simonovića, Zenit je uspeo da priđe na samo -1, međutim tada je pisalo na semaforu 0.8 sekundi što nije bilo dovoljno da se bilo šta uradi.

Danas će Zenit svim snagama ići na pobedu, dok će gost probati da vrate brejk. Opšta ocena ekipe Lokomotiva nije briljantna. Kompozicija ekipe se promenila, kao i trener. Na početku sezone doveden je Isiah Whitehead kao lider ekipe, međutim tokom sezone se menjao roster.

Za Lokomotiv neće igrati Khvostov koji je povređen i naravno Trevor Lacey koji je otputovao u Ameriku iz nepoznatih razloga (navodno porodični problemi).

U ovom duelu Lokomotiv je delovao zaista nesigurno iako ima veoma ozbiljne igrače, ali svi generalno ne funkcionišu perfektno zajedno. Najkonstantniji igrači u ova dva duela bili su Johnson i Fall čiji su poeni bili krucijalni u oba meča.

Takođe novom plejmejkeru Randlu definitivno još treba vremena za adaptaciju.

Sa druge strane kod Zenita se primećuje da je ekipa nešto uigranija. McIntyree je poslednji igrač koji je došao u klub, međutim on se sasvim solidno adaptirao. Prikazali su pristojne partije i primetno je da su nezgodni za ekipu Lokomotiva. Od zime na klupi je Plaza koji je odličan trener i primećuje se napredak u igri od njegovog dolaska. Generalno svi igrači Zenita su odlično odigrali, a Jarrod Uthoff je možda najkonstantniji. Nedostaje malo veći doprinos Sean Armanda.

U Maxbetu Zenit je favorit sa kvotom 1.6, dok u bonus tipu je na 1.7. Smatramo da je ovo veoma dobra kvota, iako smo sigurni da će meč biti nepredvidiv kao i dva prethodna i da Zenit neće lako pobediti, a i da se naravno neće predati jer i te kako mogu da igraju protiv Lokomotiva. Logikom stvari i pruženim kvalitetom igre od strane Zenita, za sada su više zašlužili da se plasiraju u polufinale.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here