četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Vujasinović podneo ostavku, Novi Beograd traži novog trenera

Vladimir Vujasinović više nije trener vaterpolista Novog Beograda, saopštio je klub. Kako se navodi, legendardni srpski vaterpolista i bivši trener Partizana i Pro Reka u nedelju je obavestio da zbog ličnog nezadovoljstva ostvarenim rezultatima i neostvarenim sopstvenim očekivanjima podnosi neopozivu ostavku na mesto prvog trenera ekipe.

– Želim danas da obavestim i javnost, na isti način na koji sam to juče uradio sa upravom vaterpolo kluba Novi Beograd, a to je da podnosim neopozivu ostavku na mesto prvog trenera ekipe, isključivo i jedino zbog očekivanja i rezultata, koji pre svega, ne zadovoljavaju moje lične trenerske i sportske ambicije – rekao je Vujasinović u saopštenju dostavljenom medijima.

Novi Beograd je imao velike ambicije pred početak sezone i rezultati su na početku bili dobri. Međutim, kriza je krenula krajem godine, kada je Novi Beograd pretrpeo poraz od Radničkog u finalu Kupa, a zatim je nastavio seriju loših rezultata i u Premijer Regionalnoj ligi, gde je izgubio prvo mesto posle poraza od Radničkog i remija sa ekipom Primorca.

– Kao neko ko je kao igrač, a i kao trener, uvek imao najviše sportske ciljeve, ne mogu da budem zadovoljan onim što je moja ekipa pokazala i što je u dosadašnjem toku takmičenja, na četiri fronta i ostvarila. Želim igračima i ekipi mnogo sreće u daljem toku sezone, a iskreno se nadam se da će ova moja ostavka uspeti da ih sve protrese i probudi iz stanja u koje su upali i iz kog im od srca želim, da što pre izadju. Joaa jednom se zahvaljujem svim igračima i stručnom čtabu na saradnji i želim im mnogo sreće i uspeha u daljem toku svih takmičenja – rekao je Vujasnović.

Povodom ostavke Vujasinovića oglasio se i predsednik VK Novi Beograd Nikola Malbaša:

– Uprava vaterpolo kluba Novi Beograd juče je od strane našeg prvog trenera, Vladimira Vujasinovića, obaveštena da zbog ličnog nezadovoljstva ostvarenim rezultatima i neostvarenim spostvenim očekivanjima, podnosi neopozivu ostavku na mesto prvog trenera ekipe. Izuzetno nam je žao što nas je sve ovakva situacija zatekla u sred sezone i što ekipa nije uspela da ispuni očekivanja našeg proslavljenog trenera i velikog čoveka. Nadamo se da će Vlada Vujasinović ostati deo našeg kluba i nastaviti da radi na projektu pravljenja jednog od najboljih vaterpolo klubova na svetu, koji smo pre par godina zajedničkim snagama sa njim i započeli – kaže Malbaša i dodaje:

– Njegovo znanje, iskustvo, ime i sve ono što je uradio u svojoj dosadašnjoj karijeri, bi nam mnogo značilo u daljem radu kluba i sigurni smo da bi sa neke druge važne pozicije u našem klubu, uspeo da nam pomogne da dovedemo klub na nivo koji smo zajedno pre par godina zacrtali. A to je sam evropski i svetski vrh. Klub će pokušati da iz ove trenutne krize koju ima sa stručnim štabom, u prvom periodu, izađe uz pomoć trenera iz sopstvenog pogona i nadamo se da ćemo nakon svega biti još bolji i snažniji – zaključio je predsednik kluba Nikola Malbaša.

U medijima su se ranije kao opcije za klupu Novog Beograda pominjali Vladimir Gojković i mađarski stručnjak Balaš Vince.


Izvor: Vaterpolo vesti

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje