četvrtak, 18. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Women’s Eurobasket 2021, grupa A: Crvena furija juriša na najsjajnije odličje

Sutra počinje EP u košarci za žene, a već prvog dana na programu su 8 utakmice, tako da će svi timovi izaći na parket. U grupi A će igrati domaćin Španija, kao i reprezentacije Belorusije, Slovačke i Švedske.

Španija je prvi favorit za zlato na ovom šampionatu. Najveća uzdanica Španjolki naročito u najbitnijim utakmica biće snažna odbrana. Od igračica treba izdvojiti Torens i Palau na pozicijama 1 i 2, kao i Gil i Ndur pod košem. Posle lošeg starta u pripremnom periodu vezale su tri pobede uz prosek od svega 50 primljenih poena po utakmici.

Belorusija ima loš pripremni period sa svega 1 pobedom u 6 utakmica, mada je imala dobrih četvrtina u tim utakmicama koje daju samopouzdanja. Dodatan pritisak je što će gotovo sigurno u 1. kolu upisati poraz protiv Španije. Međutim, u utakmicama sa Slovačkom i ključnom sa Švedskom će tražiti prolaz u narednu fazu. Od igračica ključnu ulogu će uz naturalizovane Hasper i Bentli imati i Papova i Verejamenka.

Slovačka je tim sa najmanje šansi za prolaz dalje u grupi A, ali će svaka protivnička reprezentacija morati da se pomuči kako bi upisala trijumf protiv njih. Pripreme su okončale sa 2 pobede i 4 poraza. Oslanja se na timski duh, tako da će gotovo u svakom meču druge igračice dolaziti u prvi plan.

Švedska kao i ostali timovi iz grupe izuzev Španije, rezultatski gledano ima loše rezultate tokom priprema, međutim, očekivano je da kao i Belorusija uđu preko pozicija 2. i 3. u 1/8. finala. Imaju problema sa realizacijom, a u napadu su udarne igre bliznakinje – Frida i Elin Elderbrink.


Slika preuzeta sa sajta: www.youtube.com / FIBA

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje