utorak, 16. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Women’s Eurobasket 2021, grupa B: Srbija se nada medalji

Grupu B koja se igra takođe u Valensiji će činiti ekipe Srbije, Italije, Crne Gore i Grčke.

Srbija je prvi favorit da grupu okonča sa prvog mesta i da se tako direktno plasira u četvrtfinale. Srbija je u toku priprema za EP igrala 5 utakmica i zabeležila je 2 trijumfa i 3 poraza. Zanimljivo da je pred sam finiš vodila i u 3 poraza od kojih ni jedan nije bio veći od 5 poena razlike. Srbija je dobro popunjena na svim pozicijama, a udarne igle su: Jelena Bruks, Sonja Vasić, Ana Dabović, Nikolina Milić i Ivon Anderson.

Italija je najveći konkurent Srbiji za prvo mesto, a ova dva tima će se sastati već sutra, prvog dana takmičenja. U pripremama je Italija tesno poražena u dva meča sa Francuskom – jednom nakon produžetka, a u poslednjoj proveri je deklasirala Tursku sa 39 poena razlike. Od igračica treba izdvojiti Kaeanđelo i Bestanjo.

Crna Gora je po kvalitetu treća reprezentacija u grupi i upravo će prolaz u 1/8 finala tražiti preko Grčke sa kojom se sastaje sutra. U pripremama je igrala dvomeče sa Slovenijom, Hrvatskom i BiH, a jedino je sa BiH izašla kao pobednik i to u oba meča. Od igračica veliki uticaj na igru imaju: Getling, Mijović i Jovanović.

Grčka je u pripremmom periodu posle dve pobede nad Mađarskom upisala 3 poraza. Prva zvezda reprezentacije Grčke je Artemis Spinou. Ona će pokušati da zajedno sa saigračicama dođe do izjednačenja i na taj način izbori 1/8 finala što je najverovatnije krajnji domet Grkinja na EP, koje sutra počinje u Španiji i Francuskoj.

 

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje