nedelja, 14. jul 2024.

t1x2.net

spot_img

Australijan open dan 3: Woznjacki se provukla, Svitolina prošla posle preokreta

 

Mnogi veća borba viđena je u ženskom delu turnira.
Drugi favorit za osvajanje trofeja Karolina Woznjacki bila je na ivici ispadanja, ali na kraju je uspela da pobedi mladu Hrvaticu Janu Fet sa 2:1, po setovima 3:6 6:2 7:5.
Woznjacki je očigledno ušla u meč sa mišlju „lako ćemo“. Fet je to naravno iskoristila i u meč ušla bez respekta prema mnogo bolje rangiranoj protivnici. U prvom setu uspela je da oduzme servis Woznjacki čak 3 puta.

To je bio alarm za Woznjacki koja je drastično podigla nivo igre i vratila istom merom osvojivši drugi set sa 6:2.
Najveća drama viđena je u trećem setu. Woznjacki kao da je mislila da je osvajanjem drugog seta rešila posao, ali se grdno prevarila. Fet je krenula na sve, ili ništa i takva igra joj se isplatila. Napravila je dva brejka i povela sa 5:1 na opšte iznenađenje prisutnih.
Ipak, kada je došao trenutak da se servira za meč ruka joj se stegla. Nije uspela da odservira za pobedu i tu je Woznjacki „osetila krv“. Woznjacki na iskustvo uzima  pet gemova u nizu i tako ostavlja u suzama mladu Fet koja nije iskoristila velikih 5:1.
Woznjacki će u trećem kolu igrati protiv Kiki Bertans koja je pobedila Nikol Gibs.

Ništa manje posla nije imala ni Elina Svitolina koja je pobedila Katerinu Siniakovu sa 2:1, po setovima 4:6 6:2 6:1.
Siniakova je ušla jako dobro u meč, dok se Svitolina mučila da pronađe ritam. To ju je koštalo gubitka prvog seta. Ipak, u drugom setu Svitolina podiže nivo igre. Od sedam servis gemova koliko je Siniakova odservirala u drugom i trećem setu, Svitolina je uzela čak šest. Naravno da je to rezultovalo ubedljivim gubitkom drugog i trećeg seta i tako Svitolina prolazi u treće kolo u kom će igrati protiv Kostjuk.

Od ostalih rezultata treba istaći pobedu Jelene Oštapenko nad Kineskinjom Duan, kao i pobedu Aliz Korne nad Julijom Gergez.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje