četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

WTA Doha: Pliškova ispala, Halep i Woznjacki sigurne

Češka teniserka ujedno i braniteljka titule Karolina Pliškova poražena je od talentovane Amerikanke Ketrin Belis sa 2:0, po setovima 7:6 (7:4) 6:3.
U prvom setu obe teniserke su se mučile sa servisom. Videli smo čak osam brejkova, ali nekim čudom set je otišao u taj brejk.
Pliškova je napravila prva mini brejk i činilo se kao da drži stvari pod kontrolom, ali u ključnim trenucima je grešila i tako je Belis uspela da osvoji taj brejk sa 7:4.

Takav završetak seta je pomalo naljutio Pliškovu koja je odigrala mnogo bolje u drugom setu, ali na njenu nesreću i protivnica se konsolidovala. Obe su servirale jako dobro do 3:2 za Belis kada smo videli najduži gem u setu koji je trajao sigurno preko 10 minuta. Belis je iskoristila tek petu brejk loptu i kasnije uspela da drži servis do kraja.

Ispadanjem Pliškova Doha će u nedelju dobiti novog šampiona.

Jedan od glavnih pretendenata za trofej Simona Halep uspešno je pregurala još jednu prepreku u vidu Anastasije Sevastove. Halep je slavila sa 6:4 6:3 u ne tako sjajnom meču za gledanje, jer smo po navici videli mnogo brejkova. Ipak, jedino što se piše jeste pobeda i to je ono najbitnije. Simona Halep će i četvrtfinalu igrati protiv Ketrin Belis.

I Karolina Woznjacki ne namerava da stane. Ona je pobedila Rumunku Moniku Nikolesku sa 7:5 6:1. U prvom setu je viđena prava borba, i Nikolesku je mogla da zakomplikuje stvari. Imala je Woznjacki brejk prednosti, ali Nikolesku je uspela da oduzme dva servisa Woznjacki i tako sebe dovede u poziciju da servira za set. Ipak, Woznjacki u svom stilu hvata poslednji voz, pravi brejk i tu lomi protivnicu.
Posle osvajanja prvog seta nastavak igre je bila čista formalnost, jer Nikolesku nije mogla više da drži visok nivo igre.
Woznjacki će u četvrtfinalu igrati protiv bolje iz duela Konta/Kerber.

Ostali rezultati:
Muguruza – Ciristea 6:0 6:4
Kvitova – Svitolina 6:4 7:5
Garsija – Blinkova 7:6 (7:3) 7:5
Gerges – Buzarnesku 6:2 6:2

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje