Advertisement
MaxBet

U okviru finala WTA turnira u Gstadu sastaće se Luksemburžanka Mendi Minela i Francuskinja Aliz Korne.

Minela se nakon skoro deset meseci vratila tenisu. Imala je jak razlog za tako dugo odsustvo, jer je u međuvremenu postala majka. Ove sezone svoju sreću, kao i samopouzdanje tražila je na ITF turnirima. Odigrala ih je osam, a osvojila tri. Sve su to manje više bili turniri u Nemačkoj i Švajcarskoj.
Trebalo joj je malo vremena da pronađe ritam, ali očigledno da su joj dobri rezultati na tim manjim turnirima dali potrebno samopouzdanje koje joj je pomoglo da se nosi sa najboljim igračicama na svetu.

Ovde je pobedila redom, Martincovu, Larson, Soribes Tormo i Vondruosovu. Odigrala je maltene savršen turnir, jer je do finala došla izgubivši samo jedan set.

Njena današnja protivnica, Aliz Korne igra jednu od gorih sezona u karijeri. Generalno gledano, ona nikada nije važila za pouzdanu igračicu. Imala je s vremena na vreme bljeskove kada je mogla da se nosi sa najjačim igračicama na svetu, ali bez kontinuiteta. Ove sezone najveći uspeh su joj četvrfinala u Čarlstonu i Brizbejnu, kao i plasman u finale Gštada.
Ovde u Gstadu je pokazala sve svoje dobre osobine. Pobedila je redom Soler Epinosu, Perin, Stosur, a Bušar joj je predala pri rezultatu 1:0 za Korne. Očigledno je da joj uslovi u Gstadu prijaju i da ovi tereni izvlace iz nje najbolje.

Ukoliko bi se gledale samo prikazane igre ove dve igračice, nema sumnje da bi po tom parametru meč bio neizsvestan i sjajan za gledanje. Ipak, u tenusu, a pogotovo u ženskom iskustvo u ovakvim mečevima je jako bitno. Upravo je iskustvo na strani Korne koja ima pet titula u karijeri, i još šest poraza u finalima, dok Minela nema nijednu titulu, a ovo joj je prvo finale nekog WTA turnira.

Upravo ovaj podatak bi mogao biti i presudan za ovaj duel, jer Korne zna kako da pristupi ovakvom meču, a Minela ne. Sigurno će biti nervoze kod Luksemburžanke, a iskusne igračice kao što je Korne će znati to da kazne.

No, ženski tenis je oduvek bio nepredvidiv i težak za pogoditi. Kvota na pobedu Korne je mala i realno nije vredna rizika, jer je u finalima sve moguće. Minela nema šta da izgubi, a po njenim izjavama se može videti da na tenis sada gleda potpuno drugačije. Ostvarila se kao majka i to je sada primarno. Uziva u tenisu i iz te neke rasterećenosti bi mogla ovaj meč da učini zanimljivim.

Korne jeste favorit, ali po nama je over bolja opcija.

Predlog: Više od 20,5 gemova 1,75

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.