sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

WTA Istanbul: Parmentje i Hercog u finalu turnira

Kao što se možda i dalo očekivati pred sam početak ovaj turnira niko nije mogao da predvidi ko će na kraju da se bori za trofej. Za one koji prate ženski tenis ovo finale je iznenađujuće, a u njemu će igrati Slovenkinja Polona Hercog i veteranka iz Francuske Paolin Parmentje.

U prvom polufinalnom meču Hercog je savladala Grkinju Mariju Sakari rezultatom 2:0, po setovima 6:4 6:2. S obzirom kako je Sakari igrala tokom ove nedelje ovo je iznenađujuće laka pobeda za Hercog. Činilo se kao da je iskustvo koje je apsolutno na njenoj strani presudilo u ovom neizvesnom meču.

U drugom polufinalnom meču Parmentje je pobedila Irinu Kameliju Begu rezultatom 2:0, po setovima 6:3 6:4. Ovaj turnir je neki vid „vasrksnuća“ za iskusnu Francuskinju, jer je pred ovaj turnir imala samo dve pobede uz četrnaest poraza. Došlo je do toga da je morala da igra ITF turnire, ali ovde je konačno proigrala. Sve je počelo u Dejvis kupu u kom je pokazala vrlo dobre igre protiv Medison Kiz i Sloan Stivens. Bez obzira na poraze koje je doživela u tim mečevima jasno je bilo da je njena forma u porastu. Sve je to eskaliralo ovde u Istanbulu gde je dobijala protivnice kao od šale.

Ovde dve igračice su se do sada sastale samo jednom, i u tom meču slavila je Hercog u Bogoti 2011. godine. Do sada obe su osvojile po dve titule.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje