petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

WTA Leksington: Serena bolja u sestrinskom derbiju

Američka teniserka Serena Vilijams plasirala se u četvrtfinale turnira u Leksintgonu, nakon što je savladala Venus Vilijams. Serena je startiju sestru savladala nakon borbe koja je trajala dva sata i dvadeset minuta, a rezultat je bio 2:1, po setovima 3:6 6:3 6:4.

Nešto bolji start je imala Serena, koja je odmah na startu došla do brejka. Venus se mučila sa servisom, a Serena je nakon početnog brejka imala još nekoliko šansi za dupli brejk. Kada je propustila svoje šanse, usledila je serija Venus koja je napravila dva brejka za potpuni preokret u prvom setu.

Drugi set donosi dosta bolju igru Serene. Serena je bila mnogo bolja igračica i od samog strata je pritiskala Venus. Venus je odbijala nalet mlađe sestre sve do šestog gema kada je Serena napravila brejk koji joj je doneo izjednačenje.

U trećem odlučujućem sestru viđeno je mnogo drame i nervoze. Serena je prva došla do brejka, ali je Venus ubrzo uzvratila ribrejkom i nakon toga je došla do još jednog brejka za 4:2. Činilo se da će starija sestra izaći kao pobednica duela, ali onda je usledila serija Serene od četiri uzastopna osvojena gema koji su joj doneli 19. pobedu na starijom sestrom.

Protivnica Serene Vilijams u četvrtfinalu će biti bolja iz duela Rodžers/Fernandes.

Ostali rezultati:

Brejdi – Linet 6:2 6:3
Tejkman – Putinceva 6:2 6:2
Belis – Pegula 6:3 6:2


Fotografija je preuzeta sa: https://www.wtatennis.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje