subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

WTA Madrid: Najava finala

U velikom finalu ženskog dela turnira u Madridu sastaće se Čehinja Petra Kvitova i Holanđanka Kiki Bertens.
Ove dve igračice su pokazale ubedljivo najbolju igru u toku ove nedelje, i sasvim su zasluženo u finalu.

No, ono što se mi pitamo jeste šta treba da uradi Bertens da bi je kladionice shvatile ozbiljno? Ona je ovde pobedila dve top 10 igračice, Karolinu Woznjacki i Karolin Garsiju i to bez ikakvih problema. Pored te dve pobede ne treba zanemariti pobede nad Šarapovom, Sevastovom i Sakari. Ovo su sve igračice iz samog svetskog vrha i po našem mišljenju kvote su trebale biti barem egal.

Sa druge strane Kvitova je pre Madrida osvojila turnir u domaćem Pragu. Dobre igre iz Praga prenela je u Madrid, a do finala je izgubila samo jedan set od Kontavejt. Generalno gledano igra dobro ove sezone, jer je osvojila već tri titule iz isto toliko finala. Ovde u Madridu je dva puta osvajala trofej, ali to nikako ne treba biti reper.

Ono što je najbitnije jeste da Bertens ima igru koja može da parira Kvitovoj. Pre svega vrlo dobro pokriva teren, i sjajna je u defanzivi. Kvitovoj će biti jako teško da probije Bertensovu i što je najbitnije moraće mnogo da trči, a to Kvitova ne voli.
Još jedna jako bitna činjenica jeste da Bertensova ima snage u udarcima koji mogu da pariraju vrlo snažnim udarcima Kvitove. Ovo je vrlo bitna stavka, jer ako Kvitova ne uspe da je nadjača onda će biti u problemu. U tom problemu je bila Šarapova i na kraju je lagano izgubila.

Koliko Bertensova igra dobro na šljaci pokazuje statistika koja kaže da je Bertensova u dosadašnjem delu karijere zabeležila 216 pobeda, a njena karijera je na polovini. Ove sezone je osvojila turnir u Čarlstonu i sigurno se neće uplašiti Kvitove.

Jedina mana kod ovog meča jeste to što Bertens do sada nikada nije igrala finale ovako velikog turnira. To može da utiče na nju i njenu igru, jer iskustvo u ovakvim mečevima je jako bitno. Ipak, nadamo se da je dovoljno iskusna da se izbori sa svojim demonima, a igra će doći sama.

Po našem skromnom mišljenju Bertens je bez razloga potcenjena i mi ćemo to pokušati da iskoristimo.

Predlog: Kontra hendikep na Bertens 1,5 1,95

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje