petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

WTA Madrid: Ništa od prvog mesta sa Simonu Halep, Kiki Bertens osvojila titulu

Holandska teniserka Kiki Bertens osvojila je titulu u Madridu, pobedom nad Rumunkom Simonom Halep. Posle sat i 27 minuta igre Bertens je slavila sa 2:0, po setovima 6:4 6:4.

Kiki Bertens je otišla korak dalje u odnosu na prošlu sezonu kada je poražena u finalu od Petre Kvitove. Ovo je njena druga titula iz premijer mandatori kategorije, a deveta u karijeri. Osim što je došla do jedne od najvećih titula u karijeri, Holanđanka će od ponedeljka biti četvrta igračica sveta, što je njen najbolji rank u karijeri.

Simona Halep je propustila da se vrati na tron WTA liste, jer joj je bila potrebna pobeda u finalu.

Samo finale po sebi je opravdalo epitet. Gledali smo dobar, kvalitetan ženski tenis, a pobednicu meča su odlučile sitnice. Simona Halep je imala nešto bolji početak, prva je došla do brejka, ali nikako nije uspela da potvrdi stečenu prednost.
Kiki Bertens se konstantno vraćala, a kada je osetila prvu slobost u igri Rumunke momentalno je napala. U prvom setu je viđeno pet brejkova, od kojih je Bertens napravila tri.

Drugi set donosi sličan scenario samo sa obrnutim ulogama. Kiki Bertens je nakon osvajanja prvog seta dobila mnogo na samopouzdanju, a odmah na startu je došla do brejka. Ipak, ni ona nije uspela da potvrdi brejk te se Simona Halep vrlo brzo vratila.

Do kraja meča Kiki Bertens je bila mnogo bolja igračica. Iz poena u poen u igri Simone Halep se videla sve veća nervoza, a to je Bertens iskoristila za još jedan brejk koji joj je na kraju doneo veliku pobedu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje