petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

WTA Madrid: Osaka i Halep u osmini finala

Prva igračica sveta Naomi Osaka plasirala se u osminu finala turnira u Madridu, nakon što je pobedila domaću teniserku Saru Soribes Tormo. Rezultat je bio 2:1, po setovima 7:6 (7:5) 3:6 6:0 posle nešto više od dva i po sata efektivne igre.

Nije Osaka danas igrala najbolji tenis, ali je na suvi kvalitet ipak uspela da reši meč u svoju korist. Prvi set je bio prava revija brejkova, jer ih je bilo četiri, a na kraju prvi set je otišao u taj brejk. U njemu je bila bolja Naomi Osaka sa 7:5.

Dobru igru sa kraja prvog seta Osaka je prenela u drugi. Odmah na startu je napravila brejk za vođstvo od 2:0, ali tu nije bio kraj. Osaka se očigledno opustila, a Soribes Tormo je to iskoristila i sa tri brejka uspela da izjednači na 1:1.

Ipak, kada se činilo da bi moglo doći do veliko iznenađenje san španskih navijača je pao u vodu. Igra Soribes Tormo u nastavku meča je bila veoma loša, a Osaka je sa furioznih 6:0 otišla u treće kolo.

I dvostruka šampionka Madrida Simona Halep je prošla u treće kolo. Ona je pobedila britansku teniserku Džoanu Kontu rezultatom 2:0, po setovima 7:5 6:1.

Imala je Konta svoju šansu, ali nije uspela da ih iskoristi. Brejk viška u prvom setu očigledno nije bio dovoljan, a kada ne iskoristite šanse protiv Simone Halep uglavno stiže kazna.

Tako je bilo i ovog puta, jer je Simona Halep u samom finišu uspela da preokrene ne samo prvi set nego i ceo meč u svoju korist.

Nakon „ukradenog“ prvog seta Simona Halep je zaigrala mnogo bolje u drugom, i sa sigurnih 6:1 otišla dalje.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje