četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

WTA Madrid: Osaka krenula pobedom, Muguruza i Svitolina podbacile

Drugi takmičarski dan u Madridu doneo je neke zanimljive  rezultate.
Prva teniserka sveta Naomi Osaka pobedom je započela svoje takmičenje u prestonici Španije. Ona je u prvom kolu bila bolja od uvek nezgodne Slovakinje Dominike Cibulkove, a rezultat je bio 2:0, po setovima 6:2 7:6 (8:6).

Prvi set je protekao u apsolutnoj dominaciji japanske teniserke. U drugom je viđena mnogo veća borba što je i bilo za očekivati, jer Cibulkova je poznata kao igračica koja se nikada ne predaje. U jednom tesnom i neizvestno setu Osaka je bila bolja u bitnim poenima i na kraju uspeola da dobije meč u dva seta.

Prvo veliko iznenađenje napravila je francuska teniserka Paolin Parmentje koja je pobedila Ukrajinku Elinu Svitolinu. Rezultat je bio 2:0, po setovima 6:4 7:6 (8:6). Parmentje je u meč ušla bez imalo respekta prema favorizovanoj protivnici, i iskoristila sve šanse koje su joj se pružile. U igri Svitoline se videlo da je napravila dugu pauzu, te je pobeda Parmentje bila više nego zaslužena.

Neprijatno iznenađenje je napravila domaća igračica Garbinje Muguruza koja je poražena na samom startu turnira od Hrvatice Petre Martić. Rezultat je bio 2:0, po setovima 7:5 7:6 (8:6) posle velike borbe.

Iako je izgubila prvi set, Muguruza je imala prednost brejka u drugom setu. Ipak, Španjolka nije uspeo da iskoristi datu prednost, a Petra Martić koja u poslednje vreme igra sjajan tenis zasluženo ide u drugo kolo.

Ostali rezultati:

Benčić – Van Ujtvank 6:4 6:3
Vekić – Vang 7:5 6:4
Kuzmova – Gerges 7:5 6:4
Ženg – Vang 7:5 7:6 (7:3)
Mladenović – Stricova 6:3 6:1
Kiristea – Kiz 3:6 6:4 6:1
Soribes Tormo – Aruabarena 3.6 6:4 6:1
Šmjedlova – Mertens 7:5 7:6 (7:5)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje