Advertisement

Kao što “pravila” u Kanadi nalažu, dame će ove sezone igrati u Montrealu. Ovo je jedan od najjačih turnira u ženskom tenisu i spada u turnire iz Premijer 5 serije.

Uslovi:

Uslovi su isti kao u Torontu. Dakle, igra se na otvorenom na betonu, a tereni su izrazito brzi. Što se vremenskih uslova tiče Montreal je malo prijatniji za igru u odnosu na Toronto.

Kao i kod muškaraca ovaj turnir je jačine grend slema barem po imenima. Serene Vilijams nažalost neće biti, ali to će samo izjednačiti turnir što će nam doneti još veću borbu.
Nijedna igračica iz prvih 10 neće propustiti turnir, a kada se gleda prvi 50 igračica sveta samo nekolicina njih neće igrati.
Pored Serene Vilijams tu su još Medison Kiz, Koko Vandevej, Dominika Cibulkova i Agnješka Radvanska. Kao što se da videti sve najbolje iz ženskon tenisa se okupilo u Montrealu i nema sumnje da će da pršti na sve strane.

Bodovi:

Titulu brani Ukrajinka Elina Svitolina koja je prošle sezone u finalu pobedila Dankinju Karolinu Woznjacki. Do polufinala su stigle Simona Halep i Sloun Stivens. Ove igračice brane najveći broj poena pa svakako treba obratiti pažnju na njih.

Favoriti za trofej:

Zaista je teško odrediti favorita/e za ovaj turnir, jer mnoge igračice nisu igrale još od Vimbldona. Nije lagan prelazak sa trave na beton, tako da će igračicama trebati malo vremena da se adaptiraju na uslove.

Ipak, kada bi se gledao stil igre, kao i forma tokom cele sezone Petra Kvitova mora biti u najužem krugu favorita. Iako je kiksnula na Vimbldnu, ova sezona je sezona njene karijere, jer je već do sada osvojila 5 titula. Njena igra paše uz ovako brzu podlogu i uz malo sreće bi mogla daleko.

Pored Kvitove, tu su još Anđelik Kerber koja je osvojila Vimbldon i puca od samopouzdanja. Nemica se vratila u sam vrh ženskog tenisa i nema sumnje da i ovde ima velike ambicije.

Takođe, braniteljka titule Elina Svitolina se nešto pita. Ima obavezu, jer brani veliki broj poena, te bi neko rano ispadanja za nju bio ravan katastrofi.

Sve u svemu očekuje nas jako zanimljiv ženski turnir, jer i žrebu ima barem 5-6 igračica koje imaju podjednake šanse za titulu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.