Advertisement

U finalu WTA turnira u Nju Hejvenu gledaćemo duel između Beloruskinje Arine Sabalenke i Špankinje Karle Suarez Navaro.

Ove dve igračice su imale potpuno drugačiji put do finala, a kladionice favorizuju Beloruskinju sa čime se mi u potpunosti slažemo.

Sabalenka igra sezonu karijere. Ona je veoma mlada igračica rodjena 1998. godine, a već je  25. igračica sveta. Ove sezone je igrala dva finala u Luganu i Istbornu u kojima je poražena od Elis Mertens i Karoline Voznjacki.

US Open serija za nju je prošla fenomenalno, jer je igrala treće kolo Montreala i polufinale Sinsinatija u kojem je poražena od Simone Halep. Ovde je odigrala sjajan tenis i svi su mišljenja da je vreme za prvu titulu.

Ono što je krasi jeste agresivna igra koja apsolutno ide uz ove brze terene. Ume da uđe u seriju loših servis gemova, ali sa time se muči ceo WTA tur tako da joj se ne zamera toliko na tome.

Što se Karle Suarez Navaro ona je do finala došla na veoma bizaran način. Verovali, ili ne do finala je odigrala svega pet setova, jer joj je Joana Konta predala bez borbe, a  Petra Kvitova i Monika Puig predale meč nakon odigranog jednog seta. Jedina pobeda vredna pomena je ona iz prvog kola kada je Karla bila bolja od Čehinje Zahvalove Stricove. S obzirom na način na koji je Karla došla do finala malo je teško diskutovati o njenoj formi.

Ipak, treba istaći da je njeno vreme prošlo, jer u poslednje vreme igra loš tenis. Iz godine u godinu ona beleži sve lošije rezultate, a to se da videti i po ranku. Ona jeste u prvih 30, ali kako vreme bude odmicalo Karla će sve više tonuti na WTA listi.

Ona nikada nije pravila sjajne rezultate na betonu, jer je klasična šljakašica. Gotovo sve što je osvojila osvojila je na šljaci i zato je ovo finale veliki uspeh za nju.

Tok meča:

Ovde će sve zavisiti od Sabelenke koja će svojom agresivnom igrom konstantno pritiskati Suarez Navaro. Veoma ravni udarci koje poseduje Sabalnka joj to omogućavaju, a i Suarez Navaro je pretežno defanzivno nastrojena. Na ovako brzim terenima defanziva nikada nije prolazila najbolje. Ako je Sabelenka uspela da nadjača i probije jednu Juliju Gerges i Belindu Benčić onda ne bi trebalo da ima problema protiv Suarez Navaro koja po jačini udarca ne može da se poredi sa pomenutim igračicama.

Još jedna bitna stavka jeste iskustvo, a ono je na strani Suarez Navaro. To je jedini minus sa ovaj meč, jer će start meča biti od krucijalnog značaja za mladu Beloruskinju. Ukoliko bude ušla u meč kako treba nema sumnje da će pobediti. U suprotnom moglo bi doći do nervoze, a iskusne igračice poput Suarez Navaro će znati da iskoristi. No, to je posao za njenog trenera čiji je posao da je psihički spremi za finale.

Bez obzira što Suarez Navaro gotovo da nije igrala tenis do finala, i što je mnogo odmornija za nas je Sabalekna ovde izraziti favorit i mi ćemo joj danas ukazati poverenje.

Predlog: Pobeda Sabalnke

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.