četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

WTA Prag: Simona Halep posle dosta muka u četvrtfinalu

Rumunska teniserka Simona Halep plasirala se u četvrtfinale turnira u Pragu. Rumunka je posle mnogo muka savladala Čehinju Barboru Krejčikovu rezultatom 2:1, po setovima 3:6 7:5 6:2.

Da je dugačka pauza učinila svoje pokazao je i ovaj meč. Simona Halep je igrala sa dosta oscilacija, dobrano se mučila sa servisom, ali je na iskustvo uspela da dođe do pobede.

Prvi set je obeležila revija brejkova. Obe su u meč ušle veoma stegnuto, što je prouzrokovalo čak pet brejkova. U takvoj igri se bolje snašla Krejčikova koja je napravila tri brejka i došla do vođstva od 1:0.

Drugi set je doneo sličan scenario, ali sa obrnutim ulogama. Halepova je izgubla svoj servis na samom startu seta, ali je nakon toga čak tri puta oduzela protivnici servis. Rumunka je imala velikih 5:2, ali je onda usledio novi pad u igri. Krejčikova se neočekivano vraća i izjednačuje na 5:5. Ipak, Krejčikova nije uspela da iskoristi momentum koji je bio na njenoj strani. Simona Halep je na sebi svojstven način prvo osvojila težak gem na svoj servis, a nakon toga napravila brejk koji joj je doneo izjednačenje.

Krejčikova je uprkos izgubljenom drugom setu dobro krenula u odlučujućem setu. Čehinja je prva došla do brejka i 2:0, ali to je bilo sve od nje. Halepova je potom napravila neverovatnu seriju od šest uzastopnih gemova i na furiozan način došla do pobede.

Za plasman u polufinale Simona Halep će igrati protiv Poljakinje Magdalene Freč.

Ostali rezultati:

Bušar – Zidanšek 7:6 (7:2) 6:7 (2:7) 6:2
Soribes Tormo – Sigemund 6:2 6:3
Freč – Rus 6:3 2:6 6:4


Fotografija je preuzeta sa: https://www.wtatennis.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje