četvrtak, 18. april 2024.

t1x2.net

spot_img

WTA Štutgart: Najava finala

U finalu turnira u Štutgartu snage će odmeriti Karolina Pliškova i Koko Vandevej. Kladionice su postavile egal kvote sa čime se mi apsolutno slažemo, jer Koko igra fenomenalan tenis ove nedelje.

Koko je u Štutgartu dobila tri top 10 igračice Simonu Halep, Sloan Stiven i Karolin Garsiju, a pored njih dve „pala“ je braniteljka titule Laura Zigemund. Ovi dvoranski uslovi joj očigledno prijaju, jer servis igra bitnu ulogu. Ono što smo mi primetili jeste da Koko igra vrlo jednsotavan tenis bez mnogo razmišljanja i taktiziranja. Poene skraćuje što je više moguće, jer je svesna da joj kretanje na šljaci nije jača strana. To očigledno daje rezultata i ona ima svoje šanse u ovom finalu.

Njena protivnica gaji sličan stil igre. Njena igra takođe u mnogome zavisi od prvog servisa. Pliškova je vrlo visoka igračica te ni ona ne voli kada mnora mnogo da se kreće i da trči. Kao i Koko gleda da skrati poen što je više moguće, a o ihodu poena uglavnom odlučuje ona.

Ovako kada se sve sabere i oduzme može se reći da se sastaju dve igračice koje gaje sličan stil igre, i koje su pune samopouzdanja usled ovih pobeda koje su do sad ostvarile. U međusobnim duelima Vandevej vodi sa 3:2, a zanimljivo je da je na četiri od pet mečeva viđen barem jedan taj brejk. S obzirom kako igraju ove nedelje apsotluno ne isključujemo tu opciju, a ako do taj brejka i dođe to znači da će i over doći skoro pa sigurno.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje