utorak, 23. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Zaigrala zvučna pojačanja u Super ligi, počeo drugi deo

Prvo od ukupno deset kola u prolećnom delu najjačih domaćih liga odigrano je ovog vikenda. Tako je započet najzanimljiviji deo sezone koji ćemo imati prilike da pratimo sve do sredine maja.

Banatov Portugalac se ”upisao” (foto: sportski.rs)

Plej-of

Ništa nisu prepustili slučaju favoriti Super lige za muškarce kojima je ovaj vikend bio uspešan.

Tako je Banat lako nadvisio oslabljeni Železničar iz Niša sa 4:0. Glavni utisak ovog meča je premijerni nastup Portugalca Dioga Karvalja. On je predstavljen kao najveće pojačanje i definitivno će biti oslonac Zrenjaninaca u pohodu na osmu titulu.

Crvena zvezda gostovala je u Novom Sadu gde je odmerila snage sa Radničkim. Crveno-beli rutinski su odradili posao i slavili sa 4:0 a po prvi put u sezoni za stolom se našao srpski reprezentativac Žolt Pete na koga Beograđani ozbiljno računaju u drugom delu prvenstva.

Maksimalni u Spensu (foto: STK Crvena zvezda)

Temerin je bio domaćin ekipi Partizana koja je upisala devetu pobedu i ostala za petama Banatu i Crvenoj zvezdi u šampionskoj trci. Crno-belima je za pobedu od 4:1 u Temerinu bilo potrebno tri sata, što govori o neizvesnosti većine partija i odličnom otporu Temerinaca.

Plej-aut

I ovde su favoriti bili na visini zadatka. Stenes je na svom parketu bez većih problema izašao na kraj sa ekipom TSC-a iz Bačke Topole. Sigurnih 4:0 za Zrenjanince za overu najviše pozicije u plej-autu.

Subotički Spartak Infostud ugostio je Taurunum i upisao novu pobedu od 4:1. Tim iz Zemuna osvojio je uvodnu partiju i propustio dobru priliku da povede sa 2:0, nakon čega su im kola krenula nizbrdo.

Važan susret u borbi za opstanak odigrali su Ada i oslabljeni Požarevac, a domaćin je prikazao više i upisao četvrtu pobedu u prvenstvu (4:1).

Pogledajte kako izgleda stanje na tabeli Super lige nakon 12. kola.

Drama u Čoki

Plej-of u ženskom elitnom rangu najviše će ostati upamćen po vrlo neizvesnom meču Čoke i Domboša. Nakon višečasovnog nadmetanja domaća ekipa uspela je da slomi otpor mladog sastava Domboša i slavi sa 4:3. Ove dve ekipe trenutno dele treću poziciju.

Teško gostovanje imala je novosadska Panonija koja je u Nišu odmerila snage sa vicešampionom Josip Kolumbom. Ipak, gošće su uspele da slave sa 4:1 i održe zaostatak za Novim Sadom od samo jednog boda.

Igračice Josip Kolumba i Panonije pre početka susreta (foto: J. Živić)

Upravo je pomenuti Novi Sad na svom terenu igrao protiv TSC-a i upisao novu maksimalnu pobedu.

Kada je u pitanju plej-aut nije bilo većih iznenađenja. Važnu pobedu u borbi za opstanak ostvarila je Crvena zvezda koja je u Beogradu sa 4:0 nadvisila direktnog konkurenta, Vršac. Jednako uspešne bile su stonoteniserke NS 2011 koje su lako izašle na kraj sa Unireom (4:0).

Senta je bila domaćin ekipi Flipa i upisala petu pobedu u prvenstvu, a slavila je sa 4:1.

Kako izgleda trenutna tabela Super lige za žene, pogledajte u nastavku.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje