petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Zanevskoj prvenac u Gdanjsku

Belgijska teniserka Marina Zanevska pobednica je WTA turnira u Gdanjsku. Zanevska je u finalu savladala Slovakinju Karolinu Kucovu rezultatom 2:0, po setovima 6:4 7:6 (7:4). Titula u Gadnjsku je prva za Zanevsku u karijeri.

Teška teška pobeda za Zanevsku koja danas možda i nije bila bolja igračica, ali je svoje prilike znala da iskoristi.
U oba seta mlada Belgijanka je bila u velikom zaostatku, no po nepisanom pravilu pronalazila je način da stigne do preokreta.

U prvom setu Kucova je imala perfektno otvaranje sa dva brejka. Slovakinja je povela sa 3:0, uz dva brejka prednost, ali onda sledi serija od četiri uzastopna brejka Zanevske. U tim trenicima psihološka prednost je bila na strani Belgijanke i ona je to iskoristila u finišu seta i brejkom došla do 1:0.

Drugi set sličan scenario. Kucova pravi dva brejka, a onda sledi serija Zanevske od pet vezanih gemova za 5:3. Reviji brejkova nije bio kraj, jer je Kucova vratila brejk zaostatka i nakon toga je spasila i tri meč lopte, pred ulazak u taj brejk. U tom trenutku činilo se da bi Kucova mogla da kazni protivnicu za propuštene prilike, no ponovo u ključnim trenucima Zanevska bila hrabrija i bolja, te zasluženo dolazi do titule.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje