U okviru 16. kola prve lige Kenije od 13 sati sastaju se Chemelil i Tusker.

Chemelil ove sezone igra jako loše i pitanje je vremena kada će istupiti iz lige, zauzimaju predposljednje mjesto sa 1 bodom, iz lige je već istupio Sony Sugar.

Tusker zauzima drugo mjesto sa 28 bodova i ove sezone ima dobre šanse da se bori za prvaka Kenije s obzirom da i Gor Mahia ima finansijskih problema ali se još uvijek uspješno bore sa tim problemom.

Pred ovaj meč Chemelil je ostao bez devet igrača koji nakon praznika nisu trenirali sa ekipom jer nemaju novca da dolaze na treninge. Unazad tri mjeseca niko od igrača i trenerskog osoblja nije dobio plate. Uz to glavni trener Bazara je napustio ekipu i otišao u Tanzaniju te sada ekipu vodi Odera, još tri igrača su zatražili transfer i žele da odu iz kluba.

Glavni problem u ovom klubu jeste loše poslovanje firme koja proizvodi šećer i koja ujedno ovaj klub održava u životu, prema riječima trenera postoji mogućnost da se klub stabilizuje čim krene proizvodnja šećera, a kada će to biti i da li će biti ostaje nepoznanica.

Uz to ovaj meč se neće igrati u Chemelilu nego u Muhoroniju, pola sata od Chemelila.

Chemlil je par zadnjih mečeva gubio sa 3-4 primljena gola pa ne vidim razlog da danas Tusker ne dođe do pobjede i iskoristi probleme sa koji sa suočava domaćin.

Pobjeda Tuskera uz dva ili više gola na meču se plaća kvotom 1,40!

Pobjeda Tuskera uz tri ili više gola na meču se plaća kvotom 1,70!

Izvor: the-star.co.ke

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here