četvrtak, 18. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Zemlja od 3,5 miliona stanovnika ima mnogo odličnih napadača!

Kako se približava Svetsko prvenstvo, sve oči biće uperene na izbore selektora i igrače koji će predstavljati nacije. Urugvaj prvi prvak sveta u istoriji Svetskih prvenstva, karaterističan je ove sezone jer mnogo napadača koji su iz ove južnoameričke zemlje pruža izuzetne partije u svojim ligama.

Edison Kavani je ubediljo prvi strelac Francuske lige 1 sa 24 gola i 4 asistencije na svom kontu. Što se tiče Španske Primere, od prvih 7 najboljih strelaca lige, čak trojica su Urugvajci, Luis Suarez član Barselone je drugi strelac lige sa 21 golom i 6 asistencije, šesti strelac lige je Stuani, napadač Đirone koji je postigao 15 golova, dok je tik iza njega mladi napadač Selte, Makisimilano Gomez sa 13 golova u svojoj debitantskoj sezoni u Španiji. Kada se na sve to doda da je prvi strelac Argentinskog šampionata takođe Urugvajac, Ribas sa 11 golova uz 4 asistencije, a da je na trećem mestu Garsija iz Godoj Kruza sa 8 golova i takođe 4 asistencije, jasno je da Urugvaj ne mora da brine za golove.

Podsećamo vas da je Urugvaj jedan od najmanjih država koje učestvuju na Svetskom prvenstvu sa svega 3,2 miliona stanovnika, izgleda da se u ovoj zemlji i dalje zna da se ,,fudbal igra zbog golova“.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje