četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Zmajevi startovali pobedom protiv Stršljena – SK PLS 2021

Ekipa Plavih zmajeva iz Beograda ostvarila je pobedu u drugom kolu Sport klub Prve lige Srbije. S obzirom da su Zmajevi bili slobodni u prvom kolu, ovo je bila njihova prva tekl utakmica u sezoni, a pobedu su zabeležili posle neizvesne utakmice protiv mlade ekipe Jagodine Black Hornets posle produžetka sa 22:14.

Već drugu sezonu zaredom, Zmajevi i Stršljeni igraju neizvesne utakmice, a tako je bilo i ovog puta. Na početku vladala je malo nervoza što je rezultiralo velikim greškama. Defanzivci domaćina postavljali su se u neutralnu zonu što je rezultiralo ofsajd prekršajima. Jedan takav prekršaj poništio je punt gostiju i produžio njihov drive.

Jedan duži pas QB i HC Jagodine Dejana Srećkovića presekao je Nikola Lekić. To je bio i najzanimljiviji momenat u prvoj četvrtini. U drugoj četvrtini jedan sličan pas Srećkovića ovog puta hvatač Aleksandar Milenković je ugrabio preko Lekića i ušao u end zonu. PAT Jevremovića je bio siguran i pored nešto nižeg snepa i Stršljeni su poveli sa 0:7.

Uzvratila je ekiša Blue Dragons dobrim napadom. Trčanjima MVP lige Ivana Pleve pozicionirali su se u crvenoj zoni Stršljena, a potom je QB Ognjen Mitrović pronašao Aleksandra Anđelkovića za prvi TD mladog hvatača u Prvoj ligi Srbije. Aleksandar Radovanović je bio siguran za ekstra poen.

Pred kraj druge četvrtine Jagodinci su marširali do 5 jardi od end zone Zmajeva. Usledila su 2 nekompletna pasa Srećkovića između kojih je mladi QB sackovan od strane LB domaćih Kajrena Vilsona. Usledio je šut za 3 poena koji je promašio Strahinja Jevremović.

U drugom poluvremenu Zmajevi su dobili loptu, ali nisu dobro krenuli. Jedan dug pas Mitrovića preseklo je poslednje pojačanje Hornetsa Džakel Votson, koji je imao dobar return, ali sveukupno i odličnu utakmicu na poziciji RB.  Ponovo su Stršljeni ušli u poslednjih 10 jardi dobrim hvatanjem Milenkovića. Usledila je i pauza zbog povrede kornerbeka domaćih Marka Jankovića. Votson je potom sa dva trčanja stavio Jagodinu na 2 jarda od end zone. Posle tajmauta Milenković je nadskočio Lekića i došao do drugog TD, a Jevremović je pogodio drugi PAT (7:14).

Usledio je slab odgovor Zmajeva i slab punt posle fumblea Radovanovića i Jagodina je dobila novi napad. Stigli su do polovine terena i onda je usledio ključni momenat meča. Srećković je uputio pas u sredinu, Lazar Bogićević ga je presekao i vratio do end zone Stršljena. Radovanović je ponovo bio siguran za 14:14.

Jagodina je dobila nov napad. Imali su sreće posle fumble Nikolića koji je ostao u posedu napada, a onda je Srećković pronašao Bogdana Pavlovića i Todora Vasiljevića za dva prva dauna. I pored toga kada su prišli crvenoj zoni, odbrana Zmajeva je ponovo dobro reagovala i zaustavila 4 vezane akcije Jagodine. Napad je dobio novi priliku. Karson Oulet je posle jednog screen pasa uzeo prvi daun. Potom je i Mitrović pobegao za prvi daun, a i Danijel Đorđić je dobro trčao iz motion akcije. Mitrović je uzeo još jedan prvi daun trčanjem. Potom su dva kraća trčanja Đorđića i Pleve stavila Zmajeve u neugodnu poziciju na trećem daunu koju nisu realizovali. Usledio je pokušao za 3 poena, međutim poput Jevremovića i Radovanović, iako je bio siguran za ekstra poene, nije pogodio fild gol.

Usledili su produžeci. Jagodina je prva dobila posed na 25 jardi. Na drugom daunu sviran je pas interfirens prekršaj kornerbeku domaćih Stefanu Dunčeviću. Sudije su loptu postavile na 5 jardi koliko je Jagodini bilo potrebno za pobedu iz 4 pokušaja. Trčanje Pavlovića je zaustavljeno. Potom su usledila dva pasa na Milenkovića, ali je Dunčević odlično reagovao. Posle tajmauta Srećković je bacio skrin pas Votsonu, ali su reagovali Jovanović, Vilson i ostatak odbrane Zmajeva i stopirali napad Jagodine. Bilo koje poentiranje donelo bi pobedu Zmajevima. Dve akcije su bile dovoljne, jedno dobro trčanje Pleve i potom pas Mitrovića za Karsona Ouleta koji je izbegao dva defanzivca gostiju i utrčao u end zonu. Usledio je TPC koji je morao da se izvede i Oulet je postavio konačnih 22:14.

Ekipa Zmajeva i pored pobede nije bila zadovoljna prikazanom igrom:
„Nismo bili na potrebnom nivou, pobedili smo, ali smo se izvukli za dlaku, a može se reći da nam je ekipa Jagodine i poklonila pobedu. Moramo još mnogo da radimo, još ozbiljnije da treniramo i vreme je da pogledamo i sebe i jedni druge u oči i odlučimo kako želimo da nastavimo ovu sezonu. Čestitam mladoj ekipi Jagodine na odličnoj utakmici i borbenosti koju su prikazali i želim im mnogo uspeha u ovoj sezoni i da nastave da napreduju ovim tempom”, rekao je glavni trener Zmajeva Željko Novak.

U sledećem kolu za dve nedelje Zmajevi gostuju timu Banat Bulls, a ekipa Jagodine biće slobodna u trećem kolu.


Izvor: SAAF

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje