sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Žreb za Ligu Nacija, Srbija u interesantnoj i ujednačenoj grupi!

Danas je u Lozani odražan žreb za najnovije takmičenje pod okreljem UEFA, od ranije su bili poznati šeširi za žreb, kao i u kojim divizijama će igrati koja selekcija, s obzirom na UEFA koeficijent.

U D diviziij, deluje da će se najinteresantnija borba voditi u grupi A, gde će se naći selekcije Andore, Kazahstana, Letonije i Gruzije. U grupi B, favoriti su, ma koliko to čudno zvučalo Luksemburg i Belorusija, dok su tu još Moldavija i San Marino. C grupa, pored favorizovanog Azerbejdžana, tu su i Malta, Farska Ostrva i autonomna pokrajna Kosovo i Metohija. U grupi D, glavni duel vodiće Jermenija sa Mkhtarijanom i Makedonija, dok su tu još Lihtenštajn i Gibraltar.

D divizija!

Divizija C je posebno interesantna za čitaoce iz Srbije i Crne Gore, jer su upravo ove dve selekcije u ovoj diviziji, a ukrstiće i koplja u okviru grupe 4, a tu su još i komšije iz Rumunije i selekcija Litvanije. Što se tiče grupe 3, nju čine Kipar, Bugarska, Norveška i Slovenija, a čini se da su Slovenci i Norvežani za nijansu bliže prvom mestu od ostalih. Grupa 2, doneće mogućnost Grcima i Mađarima da se izdignu iz nokadauna koje su im donele prethodne kvalifikacije, a tu su i Estonija i Finska. Grupa 1, ima svega tri tima, tu su Škotska, Izrael i Albanija, a ovde će svaki meč doneti, pravi ,,mali rat“ na terenu, s obzirom na stil igre ovih selekcija.

 

C divizija!

Divizija B, donosi nema mečeva još kvalitetnijih selekcija, a čini se da će najinteresantnija biti grupa 4, gde su Danska, Republika Irska i Vels. U grupi 3 nalaze se reprezentacije Severne Irske, Bosne i Hercegovine (koje će predvoditi novi selektor Prosinečki) i Austrija. Grupa 2, doneće mečeve Turske, Švedske i Rusije. Dok su u grupi 1, Ukrajna, kao i nekadšnji sunarodnici Česi i Slovaci.

B divizija!

Najkvalitetnije selekcije Evrope, takmičiće se u A diviziji, a već sada je za ,,grupu smrti“ proglašena grupa 4, gde su Španija, Engleska i Hrvatska. U grupi 3, Italija i Portugal su blagi favoriti nad Poljskom. Grupa 2, doneće nam mečeve sve boljih Islanđana, sa Švajcarskom i Belgijom, dok su u grupi 1, Holandija, nekada svetska velesila, kao i Francuska i Nemačka.

A divizija!

Mečevi u Ligi Nacija, zameniće klasične prijateljske mečeve, ali će nositi i takmičerski naboj jer će osvajači svake divizije izboriti odlazak na Evropsko prvenstvo 2020.godine.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje