četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Žreb u Ligi šampiona odredio je spektakularne okršaje u grupama

Žreb u Istanbulu za grupnu fazu Lige šampiona doveo je do uzbudljivih okršaja u većini grupa na turniru.

Višemilionski tim Mančester sitija i Pari Sen Žermena pao je u A grupu , pri čemu su oba tima u poslednja dva izdanja igrala u finalu turnira. Eventualnim prelaskom Cristiana Ronalda u šampiona Engleske mogao bi se suočiti sa svojim velikim rivalom Lionelom Mesijem.. RB Lajpcig nije za potcenjivanje, čak ni u društvu ovih protivnika.

Grupa B se može definisati kao „grupa smrti„, koja uključuje španskog šampiona Atletico Madrid, šestostrukog osvajača trofeja Liverpoola , tvrdu ekipu Porta i sedmostrukog pobednika Milana.

Pokazalo se da je grupa C povoljna za Borusiju Dortmund, koja će se za prvu poziciju u njoj boriti sa Sportingom, Ajaksom i Bešiktašem .

U grupi D postoji „deja vu„, pošto će mu prošlogodišnji rivali u grupnoj fazi biti Real Madrid, Inter i Šahtjor, ali ovog puta četvrti tim je jedini debitant na turniru – Šerif.

Biće i spektakularnih borbi u grupi E, pošto će Barselona pokušati da se osveti Bajernu  za poraz od 2: 8 pre dve godine. Benfika i Dinamo Kijev pokušaće da osujete njihove planove za lako rangiranje za sledeću fazu.

Grupa F će ponoviti ovogodišnje finale Lige Evrope između Villarreala i Manchester Uniteda. Crveni đavoli će se za trofej delimično osvetiti za izgubljenu bitku Žute podmornice, a Atalanta ima ambicije za jedno od dva mesta koja daju pravo na učešće u eliminacijama. U grupi se nalazi još i Young Boysi.

Grupa G je bar na prvi pogled najlakša od svih. Za prvo mesto boriće se Lille, Salzburg, Sevilla i Volfsburg.

Aktuelni šampion na turniru Čelsi poslat je u grupu H, gde će imati težak zadatak da prestigne Juventus za vođstvo u njemu. Zenit i Malmo pokušaće da pomrse račune.


Grupa A

Mančester Siti

Pari Sen Žermen

RB Lajpcig

Briž

Grupa B

Atletico Madrid

Liverpool

Porto

Milan

Grupa C

Sporting Lisabon

Borusija Dortmund

Ajax

Bešiktaš

Grupa D.

Inter

Real Madrid

Šahtjor Donjeck

Šerif

Grupa E.

Bajern Minhen

Barcelona

Benfica

Dinamo (Kijev)

Grupa F.

Villarreal

Mančester Junajted

Atalanta

Young Boys

Grupa G

Lil

Sevilja

Salzburg

Volfsburg

Grupa H.

Chelsea

Juventus

Zenit

Malmo

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje