četvrtak, 18. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ZVANIČNO: Novi Beograd domaćin finalnog turnira Lige šampiona 2021, 2022. i 2023. godine

Već mesec dana je poznato da će Novi Beograd biti domaćin finalnog turnira Lige šampiona ove i u naredne dve sezone, a u petak je to zvanično potvrdila i Evropska federacija vodenih sportova (LEN). U subotu je tim povodom održana konferencija za novinare na bazenu SC “11. april”, a više o finalnom turniru, koji će od 3. do 5. juna biti održan u Beogradu govorili su predsednik Novog Beograda, Goran Mandić i generalni sekretar Vaterpolo saveza Srbije, Nemanja Marijan.

Na sajtu LEN-a se navodi da će se ovogodišnji finalni turnir održan na zatvorenom bazenu, pred praznim tribinama, dok će se u naredne dve sezone utakmice igrati na otvorenom plivalištu.

– Ove godine finalni turnir Lige šampiona održaće se od 3. do 5. juna na našem bazenu “11. april”. Ponosni smo jer smo uradili veliku stvar za srpski klupski vaterpolo. Veliko mi je zadovoljstvo i zbog toga što je naš klub dobio vajld kard i igraće završnicu Lige šampiona 2022. i 2023. godine. Koristim priliku da se javno zahvalim Gradu Beogradu, Olimpijskom komitetu Srbije, Sportskom savezu, Vaterpolo savezu Srbije, Ministarstvu za omladinu i sport i Vladi Republike Srbije, jer bez njihove pomoći naš klub ne bi dobio ovo domaćinstvo – rekao je predsednik VK Novi Beograd Mandić i doda:

– Bitno je da smo vratili Beograd na svetsku i evorpsku vaterpolo mapu, i kao klub učinićemo sve da tako i ostane. Zahvaljujem se i Aleksandru Šoštaru, Vladimiru Vujasinoviću, kao i Aleksandru Šapiću koji su svojim kontaktima u svetskoj vatepolo federaciji i evropskoj vaterpolo federaciji doprineli da naš klub dobije organizaciju ovog turnira. Verujem da će Beograd u naredne tri godine biti dobar domaćin – zaključio je Mandić.

Ovo je prvi put od 2013. godine da će Beograd biti domaćin finalnog turnira Lige šampiona. Iz VK Novi Beograd poručuju da je organizacija završnog turnira vaterpolo Lige šampiona nesumnjivo najvažniji sportski događaj u Srbiji u 2021. godini i da je klubu dodelom organizacije završnih fajnl-ejt turnira ukazana velika čast.

– Veliko mi je zadovoljstvo što se veliki evropski sportski događaj vraća u Beograd. Vaterpolo savez Srbije ima ulogu suorganizatora u ovom takmičenju, VK Novi Beograd će poneti najveći teret i zahvaljujem im na tome što su uspeli da u naredne tri godine vrate završnicu Lige šampiona u Beograd. Nadam se da ćemo sledeće godine u završnici turnira gledati još neki od srpskih klubova, i da će i drugi naši klubovi pokazati ambicije koje pokazuje VK Novi Beograd – rekao je generalni sekretar VSS Marijan.


Izvor: Vaterpolo vesti

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje