subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Zverev još jednom razočarao

Nemački teniser Aleksander Zverev nastavlja da pruža veoma slabe partije tokom ove sezone. Nakon loše odigranih turnira u Marakešu, Monte Karlu i Barseloni, Zverev je ispao u četvrfinalu turnira u Minhenu. On je poražen od Čileanca Kristijana Garina, rezultatom 2:1, po setovima 6:4 5:7 7:5 posle velike borbe.

Iako je važio za izrazitog favorita na ovom meču, mladi Nemac nije uspeo da opravda tu ulogu. Zverev je tokom celog meča igrao toplo hladno, bez kontinuiteta što je Garin naravno uspeo da iskoristi.

Početak meča je pripao Zverevu koji je odmah na startu napravio brejk. Ipak, tu stečenu prednost nije uspeo da sačuva do kraja, a Garin je sa dva brejka potpuno preokrenuo set u svoju korist.

Nastavak duela donosi potpunu dominaciju Garina. Čileanac se kretao sjajno, u dugim razmenama bio mnogo bolji igrač i to se odrazilo na rezultat. Imao je Garin u dva navrata brejk prednosti i servis za set, ali ovog puta Zverev je uspeo da se vrati. Čileancu se očigledno stegnula ruka u krucijalnim momentima što je Zverev iskoristio sa veliki povratak.

Psihološka prednost je bila na strani Zvereva i on je tu prednost i iskoristio. Zverev je bio u velikom naletu, a već posle par gemova u trećem setu Nemac je imao prednost od 4:2.
Kada su svi mislili da će Zverev privesti meč kraju događa se potpuni pad igre kod Nemca. Od narednih 6 gemova Zverev je uspeo da osvojio samo jedan, a Garin je ni kriv ni dužan došao do velike pobede.

Ovim porazom Zverev je samo još više produbio krizu rezultata. Osim što nije uspeo da odbrani titulu ovaj poraz svakako neće biti lepa uvertira pred masters u Madridu na kojem Zverev brani titulu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje