petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Zverev ne staje, treće finale u nizu

Nemački teniser Alekansder Zverev plasirao se u finale mastersa u Rimu. On je u polufinalu bio bolji od hrvatskog tenisera Marina Čilića sa 2:0, po setovima 7:6 (15:13) 7:5.

Kao što i sam rezultat govori meč je bio neizvestan i na jednu loptu. Serveri su bili na nivou te smo videli samo tri brejka i to u drugom setu.
Prvi set je pretekao veom brzo, a taj brejk je bio posebno dramatičan. Nemac je spasio pet set lopti i na kraju posle velike drame uspeo da osvoji prvi deo igre.

Činilo se kao da će takav završetak prvog seta slomiti Hrvata, ali desilo se upravo suprotno. Zverev je doživeo pad u igri, i Čilić je to iskoristio napravivši brejk na samom startu drugog seta. Ipak, Hrvat nije uspeo da održi prednost do samog kraja, jer je Zverev napravio brejk u osmom gemu za izjednačenje 4:4.
Očigledno je bilo je Čilić pao u igri i da mu je taj gem bio sve vreme u glavu. Očekivao se još jedan taj brejk, ali Zverev je napravio brejk u dvanaestom gemu i posle dva sta igre plasirao se u treće uzastopno finale.

Ovom pobedom, Zverev je obezbedio sebi priliku da brani titulu koju je osvojio prošle sezone. U finalu ga čeka najteži mogući posao u vidu Rafaela Nadala protiv kojeg ima četiri poraza iz isto toliko mečeva.

Finale je na rasporedu u nedelju od 16:00.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje