sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Zverev posle velike drame u finalu Sinsinatija

Nemački teniser Aleksander Zverev plasirao se u finale mastersa u Sinsinatiju. Zverev je u drugom polufinalu savladao Grka Stefanosa Cicipasa rezultatom 2:1, po setovima 6:4 3:6 7:6 (7:4).

Tenis koji su prikazali Zverev i Cicipas je bilo dostojno velikog finala. Prvi set nam je doneo jednu jedinu brejk loptu, koju je iskoristio Zverev u petom gemu i tako stigao do vođstva.

Drugi set sjajno otvara Zverev brejkom, ali onda je usledila serija Cicipasa od četiri uzastopna gema koja su mu donela izjednačenje.

U tim trenucima momentum je bio na strani Cicipasa. Grk je leteo po terenu i sve mu je polazilo za rukom, a to je pratio i rezultat. Grk je imao još jednu seriju od četiri uzastopna gema koja su mu donela prednost od 4:1. Ipak, ni tu niej bio kraj, jer se Zvever razgoropadio i sjajnom igrom uspeo da anulira prednost Cicipasa i odvede treći set u taj brejk.

U taj brejku psihološka prednost je bila na strani Zvereva koji je to na kraju i iskoristio. Nemac je oduzeo tri puta servis protivnika i na kraju zasluženo otišao u finale gde ga čeka Rus Andrej Rubljov.

Finale je na programu u nedelju od 22:30.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.atptour.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje