četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Zverev rutinski do titule u Kelnu

Nemački teniser Aleksander Zverev osvojio je titulu u Kelnu. Zverev je do svoje 12. titule u karijeri došao nakon što je u finalu savladao Kanađanina Feliksa Ožea Aliasima rezultatom 2:0, po setovima 6:3 6:3.

Finale nije opravdalo očekivanja, jer su mnogi očekivali spektakl. Čini se da mladi Kanađanin još uvek ne može da probije psihološku barijeru zvana finale ATP turnira, jer mu je ovo šesti poraz u finalima.

Evidentna nervoza od samog starta meča je svakako olakšala Zverevu posao. Nemac je već u prvom gemu došao do brejka i tako ušao u meč na najbolji mogući način. Njegovo samopouzdanje je bilo sve veće iz gema u gem, a do kraja je napravio još jedan brejk za sigurnih 6:3.

Ništa se nije promenilo ni u drugom setu. Zverev je bio dosta bolji igrač, i samo je bilo pitanje trenutka kada će napraviti prelomni potez. To se dogodilo u šestom gemu kada je napravio brejk za vođstvo od 4:2. Feliks je imao dve brejk lopte da se vrati u set, ali ih nije iskoristio. Nakon toga Zverev je bez većih problema priveo meč kraju.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje