subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Zvezda domaćin u finalu Kupa Srbije

Žrebom u prostorijama TV Arena Sport odlučeno je da se meč finala Kupa Srbije u kom će naša Crvena zvezda odmeriti snage sa večitim rivalom odigra 25. maja na stadionu Rajko Mitić.

850000.jpg

Crvena zvezda će eventualnim trijumfom na današnjem meču 33. kola Superlige Srbije sa Vojvodinom i matematički obezbediti 32. šampionsku titulu. Ipak, više puta ove sezone isticano je da je cilj osvajanje duple krune, a puleni Dejana Stankovića bi postizanjem toga po 25. put osvojili nacionalni Kup. Sve to bi na kraju rezultovalo osvajanjem 11. duple krune…

Crvena zvezda je na putu do finala Kupa „rušila“ redom: Zlatibor (4:2), Rad (2:1), IMT (3:0) i Radnik (2:1), dok je Partizan pobeđivao: Kolubaru (2:1), Metalac (1:0), Voždovac (4:0), Vojvodinu (1:0).

Večiti rivali su se u Kupu sastali ukupno 38 puta, a naš klub je uspešniji, s obzirom na to da je ostvario 20 pobeda, Partizan je trijumfovao 14 puta, dok je četiri puta bilo nerešeno.

U finalu se igra samo jedan meč, ukoliko bude nerešen rezultat posle 90 minuta, prelazi se na produžetke, a potom i na penale.


Izvor: FK Crvena Zvezda

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje