petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Zvezda: Godina rekorda

Crvena zvezda je pobedom nad Vojvodinom rezultatom 1:0 i matematički obezbedila četvrtu titulu u nizu, čime je oboren rekord od tri uzastopne titule (od 1967/68-1969/70 i 1989/90-1991/92). Izabranici Dejana Stankovića igraju napadački ove sezone, zeljni su uspeha i u mogućnosti su da obore veliki broj rekorda.

Crveno-beli imaju fenomenalan niz od 21 ostvarene pobede u domaćem prvenstvu, a sudeći po tome kako dominantno naš tim igra, serija će i da potraje. Takođe, naš tim ukoliko ostvari pobede u narednim mečevima će biti u prilici da obori rekord iz sezone 2015/16, kada je naš tim pod vođstvom Miodraga Božovića ostvario 24 uzastopna trijumfa u nacionalnom šampionatu. Crvena zvezda u prvenstvu trenutno ima 98 bodova iz 32 pobede i dva remija, uz gol razliku 96:16. Zvezda je veoma blizu prvoj tituli bez poraza u  dugačkoj istoriji kluba, a šampionat bez poraza bi sa sobom praktično doneo i 100 osvojenih bodova, a to nam je pošlo za rukom jedino 1999/2000 (105 bodova, 40 kola). Pored toga najefikasnija smo superligaška ekipa sa 2,82 popotka po utakmici, što bi značilo da ćemo do kraja prvenstva dostići trocifreni broj golova, a to nam nijednom nije pošlo za rukom. Najviše golova postigli smo u sezoni 1994/95, a tada smo došli do kote 99.

Zvezda je jučerašnjom pobedom nad Novosađanima ostvarila 73. utakmicu bez poraza u nizu na svom terenu u domaćem šampionatu, a naš tim u budućnosti će imati šansu da obori najduži niz koji je trajao od 1998. do 2004. godine, a iznosio je 96 mečeva. Dobrom igrom u budućnosti pored domaćeg rekorda, biće u mogućnosti da ,,napadnu” i Realov rekord iz Madrida koji je iznosio 121 utakmicu.

Da Crvena zvezda toliko dobar fudbal igra svedoči i podatak da je osvojila najviše bodova u odnosu na sve evropske klubova u njihovim ligama. Pored odlične timske statistike, ne manjka ni individualna, igrači su nadmašili same sebe i igraju sezonu iz snova. Takođe, Milan Gajić i Aleksandar Katai su bili pozvani da brane boje reprezentacije Srbije. Osim toga i na evropskom planu su blistali naši igrači, a posebno Milan Borjan, Nemanja Milunović i El Fardu Ben koji su bili u timovima kola Lige Evrope.


Izvor: FK Crvena Zvezda

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje