sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Zvezda pobedila u Savoni i stigla na korak od Lige šampiona!

U prvoj utakmici plej-of runde kvalifikacija za Ligu šampiona, Crvena zvezda je pobedila u gostima Savonu rezultatom 9:8 i tako stigla na korak od plasmana u Ligu šampiona! U meču punom preokreta Zvezda je golovima Ivana Basare vodila i 9:7, ali je Savona u poslednjim sekundama smanjila, te su crveno-beli slavili sa golom razlike pred revanš koji se igra u Beogradu 20. oktobra.

Zvezda je susret otvorila golom Miloša Vukićevića, ali je Savona preko Nebojše Vuškovića poravnala minut pre kraja prvog perioda. Isti igrač je nastavio seriju italijanske ekipe i sa još dva gola je povisio na 3:1. Ipak, crveno-beli su zaigrali fantastično u završnici prvog poluvremena, te su preko Veljka Tankosića, Ivana Basare i Gavrila Subotića stigli do preokreta i vođstva od 4:3.

Usledila je velika borba u trećoj deonici, pošto je Savona stizala, a Zvezda preko Bogdana Đurđića dolazila do nove prednosti.

Početkom poslednje četvrtine Italijani su u dva navrata imali po gol viška, 6:5 pa 7:6, ali je usledila furiozna završnica, tokom koje su Vuk Milojević jednom, a Ivan Basara dva puta zatresli mrežu rivala i doneli Zvezdi pobedu, koja ih je dovela na korak od plasmana, odnosno povratka u Ligu šampiona.

Ako crveno-beli prođu u grupnu fazu, to će biti prvi put da Srbija u ovom formatu Lige šampiona ima tri predstavnika, pošto su specijalnu pozivnicu dobili Novi Beograd, domaćin fajnal-ejta, kao i Radnički.

Savona – Crvena zvezda 8:9 (1:1, 2:3, 3:1, 2:4)

Bazen: Zaneli. Sudije: Korizna (Poljska), Zvart (Holandija). Igrač više: Savona 11 (3), Crvena zvezda 10 (4).

SAVONA: Masaro, Roči, Pačalijev, Vušković 4, Molina, Rico 1, Kalderi, Bruni, Kampopiano, Đovaneti, Grata 3, Da Rold.

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tanković 1, Đurđić 2, Marković, Subotić 1, Milojević 1, Pješivač, Basara 3, Rađen, Vukićević 1, Smiljević, Radović, Ivanović.


Izvor: Vaterpolo vesti

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje