petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Zvezda preko Partizana do novog finala Kupa

U finalu ovogodišnjeg Kupa Srbije u ragbiju 13 sastaće se Crvena zvezda i Dorćol Tigrovi – to je epilog izuzetno zanimljivog polufinalnog vikenda koji je za nama. Branioci trofeja, crveno-beli, nastavili su svoju dominaciju protiv večitog rivala, Partizana (28:20), dok su Tigrovi napravili istorijski uspeh iznenadivši u Nišu domaći Radnički (36:18).

Zvezda je svoj niz bez poraza, koji traje tri godine, nastavila verovatno najtežom pobedom u tom periodu u večitom derbiju koji je igran na stadionu Sportskog centra Inge na Zvezdari. Od ove sezone značajno jači Partizan sopstvenim greškama je kumovao eliminaciji iz trke za jedinim trofejem koji su osvojili u klupskoj istoriji.

Crno-beli su u većem delu meča bili dominantniji tim, međutim falio im je taj završni udarac da konačno savladaju srpskog i regionalnog šampiona. Još u prvom poluvremenu Partizan je propustio da priliku da na pauzu ode sa većom prednošću od 14:10.

Kapiten Srbije i najveće pojačanje crno-belih u novoj sezoni, Stevan Stevanović, bio je strelac oba eseja, dok su na drugoj strani Aleksandar Đorđević i Denis Čengaj postigli eseje. Đorđevićev esej pogotovu je bio bolan pošto se desio posle presečene lopte u jeku ozbiljne akcije na protivničkoj polovini tima Admira Hadžića.

Razlika na pauzi bila je zahvaljujući nešto boljoj preciznosti Džavida Jašarija iz šuteva, a ona je mogla dodatno biti uvećana već na startu drugog dela. Partizan se posle odličnog napada našao praktično u eseju u dva navrata – prvi put je pogrešio Branko Čarapić, da bi potom Dušana Milutinoviča sprečio da položi loptu Vojislav Dedić.

Kazna je usledila već u uzvratnoj akciji Zvezde – Australijanac Danije Votson eseje je omogućio Milošu Zogoviću da pretvaranjem donese preokret – 16:14. Na novi preokret čekalo se do 63. minuta, kada je Dragan Janković poentirao, a Jašari pogodio šut za 20:16.

Ipak, završnica meča pripala je crveno-belima, koji su se svega tri minuta kasnije vratili u vođstvo – Čengaj je postigao drugi esej, Zogović opet pogodio za 22:20. Partizan je pokušao da uzvrati do kraja, ali je šampion Srbije tačku na pobedu stavio još jednim esejem Votsona (28:20).

Zvezda će naredne subote (20. jun) takođe na stadionu SC Inge za odbranu trofeja igrati protiv Dorćol Tigrova koji su posle beogradskoj Radničkog eliminisali i imenjaka iz Niša. Na pomoćnom terenu SC Čair, nekadašnji Tašmajdan je od početka diktirao igru, pa je tim koji predvodi sa klupe legendarni kapiten Srbije Dalibor Vukanović posle vođstva od 24:12 na poluvremenu, u nastavku priveli meč kraju.

Miloš Šakan
Press officer Ragbi 13 Federacija Srbije

T +381 64 39 777 63
E [email protected], [email protected]

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje