petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Stanković: Želimo pozitivan rezultat pred revanš

Crvena zvezda će sutra od 21 čas gostovati ekipi Rendžersa u Glazgovu u okviru prvog meča osmine finala Lige Evrope.
– Uvek smo se bazirali na tome da čitamo protivnika i po njemu se adaptiramo da li ćemo biti ofanzivni ili defanzivni, i u kojoj formaciji ćemo izaći na teren. To je za nas nebitno, pokazali smo u grupi. Kad god budemo mogli da izađemo u visok pritisak – učinićemo to, kad god nam bude trebao defanzivni blok – imaćemo ga. Nama su u igri svi rezultati. Napravili smo ogroman iskorak u Evropi i ovo je premija za naš klub, igrače i navijače. Straha neće biti – počeo je Stanković.
Detaljnije se šef stručnog štaba našeg tima osvrnuo na analizu našeg narednog rivala i istakao da im je najveći kvalitet to što su timski odlični.
– Siguran sam da trener Van Bronkhorst radi odličan posao sa ekipom i često uspeva da sakrije taktiku sa identičnih 11 na terenu, kao što i mi pokušavamo da radimo. Da li uspevamo u tome ili ne? Pokazaće rezultat. On sa istim igračima, može da izađe na teren sa tri ili pet u odbrani, dva špica, dva ili tri u veznom redu. Imali smo prilike da se upoznamo i igramo na nekim UEFA-inim humanitarnim mečevima i zaista je imao fenomenalnu karijeru, za pozavideti. Kao trener radi odličan posao, nastavio je tamo gde je Džerard stao. Kaskaju za Seltikom u prvenstvu, ali Van Bronkhorst kao trener gaji evropski fudbal. Nije škotska škola da igraju tvrdo, već uživaju u fudbalu i želim mu puno sreće kao treneru. Činjenica je da igramo u različitim sistemima, ali imamo mogućnost da se prilagodimo jedni drugima. Što se pojedinaca u Rendžersu tiče, nikad ne skautiramo imena, ali ako je brz – zatvorićemo mu prostor, ako je dobar u duelu – ulazićemo jako. Upoznat sam sa Tavernijem, igrač je koji izvodi prekide, često se pojavljuje u napadu. Kao što rekoh – nemamo spreman specijal za njega, ali vodićemo računa o svakome i svi u našem timu će imati svoj zadatak. Moraće i on konkretno da se pomuči u defanzivi i nadam se da ćemo ga držati što dalje od gola. Ekipa Rendžersa je pre svega jak tim, igraju ozbiljan fudbal, imaju tranziciju. Pokazali su to protiv Dortmunda. Spremili smo utakmicu u celini, nismo izdvajali pojedince. 
Raduje Stankovića činjenica da će sutra biti pun stadion, bez obzira na to što smo na gostujućem terenu.
– Uvek je lepo igrati pred punim stadionom, pogotovo posle ovoga što nam se desilo u poslednje dve godine, gde su stadioni bili prazni na velikim utakmicama. Imali smo to protiv Milana i osetili. Srećan sam što će sutra biti pun stadion i siguran sam da će tako biti u revanšu. Naš zadatak je da donesemo rezultat koji će nam omogućiti, kao što će i Rendžers sutra imati – vetar u leđa, a onda da i mi u Beogradu pred naših 60 hiljada navijača još jednom pokažemo da je Marakana 12. igrač. Dužni smo im da dođemo sa dobrim rezultatom u Beograd, kako bi im omogućili da nas što bolje podrže. 
Povukao je i paralelu između Superlige i Lige Evrope, istakavši da su ovo skroz drugačije utakmice.
– Postoji razlika između Superlige i Lige Evrope, to je pokazala i grupna faza. Ovo su utakmice gde takmičenje donosi iznenađenja. Sećam se kad su izvučene grupe, nisu nam davali velike šanse, ali smo iznenadili sve i završili prvi, te preskočili šesnaestinu finala. Različite su utakmice u Evropi, ali za sada smo uvek uspevali da odgovorimo dobro i bez straha. Igraćeš onoliko koliko ti protivnik dozvoli – spremni smo na to, kao i da iskoristimo sve potencijalne mane i kaznimo ih. 
Raduje našeg Mistera činjenica da će još jedna stranica Zvezdine istorije biti ispisana.
– Mnogo puta sam govorio o tome. Imati mogućnost da pišeš istoriju u Zvezdi je posebna privilegija, a mi smo na dobrom putu i sve zavisi od nas. Utakmicu moramo dovesti u egal i u Beograd doneti dobar rezultat koji će nam dati šansu da prođemo dalje. Ne pretim, po svim statistikama i analizama – Rendžersu se daje prednost. Mi od toga ne bežimo i prihvatamo sve, jer smo navikli tako, s obzirom na to da su i u grupnim fazama nekim drugim ekipama davane veće šanse. Nećemo odustajati, to je u DNK našeg naroda – da budemo ponosni i da skupo prodamo kožu. Verujem u svaki aspekt naše ličnosti, u moje igrače i šta god da uradimo biće dobro – podvukao je Stanković.

Izvor: FK Crvena Zvezda

Prethodna vest
Sledeća vest

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje