sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Zvezda srušila Novi Beograd, Radnički potopio Partizan

Ovog vikenda nastavljena je Super liga Srbija, a u četvrtom kolu razigravanja za plasman od 1. do 6. mesta odigrana su dva velika derbija. Crvena zvezda je na Dorćolu posle drame pobedila Novi Beograd rezultatom 14:13 i tako je ekipi koju predvodi Dejan Jovović nanela prvi poraz u Super ligi posle 12 vezanih pobeda. Drugi derbi odigran je u Kragujevcu, gde je Radnički, takođe posle veoma neizvesne završnice, bio bolji od Partizana sa 13:12.

U Novom Sadu je Šabac savladao Vojvodinu sa 13:11 i tako se odvojio na petom mestu sa šest bodova. Novi Beograd je uprkos porazu i dalje prvi sa 24 boda, Radnički i Partizan imaju po 18, Crvena zvezda 15, Šabac šest, a Vojvodina je bez bodova.

Utakmica na Dorćolu odigrana je pred praznim tribinama, a crveno-beli su odigrali sigurno jednu od najboljih utakmica ove sezone. Dejan Savić još uvek nije zvanično preuzeo ekipu, ali je meč posmatrao sa tribina.

Domaći su bolje ušli u meč i tokom gotovo celog susreta imali su prednost. Poveli su golom Gavrila Subotića, najboljeg pojedinca na meču sa četiri gola. Izjednačio je biši igrač Zvezde, Strahinja Rašović, da bi potom crveno-beli u završnici prvog perioda poveli 3:1, a zatim i 4:2. Sa odličnom igrom Zvezda je nastavila i u drugom periodu, kada su Petar Smiljević i Bogdan Đurđić povisili na 6:2. Novi Beograd nije uspeo ozbiljnije da pripreti, pa je u dva navrata prišao na „-3“ i na poluvremenu je bilo 7:4. U nastavku se četiri minuta čekalo na novi gol, a lopta je završila u mreži gostiju – Ivan Basara je povisio na 8:4.

Gosti su potom sa dva pogotka prišli na 8:6, a do kraja trećeg dela utakmice su još tri puta prilazili na dva gola zaostatka i u odlučujućih osam minuta se ušlo sa vođstvom Zvezde od 11:9. Crveno-beli su nastavili da igraju u svom ritmu, još nekoliko puta su imali tri gola razlike, ali je Novi Beograd uspeo serijom od tri pogotka u poslednja četiri minuta utakmice da vrati neizvesnost i stigne do izjednačenja, prvi put još od četvrtog minuta utakmice. Međutim, 34 sekunde pre kraja konačnih 14:13 postavio je ove sezone odlični Basara.

Subotić je prednjačio sa četiri gola kod Zvezde, dok su se na drugoj strani istakli Mandić i Vlahopulos sa po tri pogotka.

Nikola Lukic Radnicki Zvezda
(Foto: KVK Radnički)

U direktnom okršaju za drugo mesto ligaškog dela Super lige Srbije, vaterpolisti Radničkog savladali su ekipu Partizana, rezultatom 13:12, posle preokreta u finišu susreta.

Derbi je u potpunosti opravdao taj epitet, a pitanje pobednika rešeno je u samom finišu. Od početka susreta vodila žestoka borba, uz nekoliko preokreta na obe strane, a do odlaska na odmor nijedan tim nije imao više od gola prednosti. Kao i u duelu sa Barselonetom, vidljiv je bio izostanak Marka Radulovića, drugog strelca Radničkog u ovoj sezoni, koji se oporavlja od operacije.

Kragujevčani su poveli na startu, Beograđani potom preokrenuli, ali je Radnički prvi predah ipak dočekao sa vođstvom, pogotkom Stefana Brankovića – 4:3. Na startu drugog dela Bouven je poravnao sa igračem više (4:4), potom je Dobožanov skinuo peterac Mitroviću, ali je trofejni srpski reprezentativac potom ipak uspeo da ga savlada sa igračem više i donese „crno-belima“ novi preokret.

U finišu poluvremena Stanojević i Ćuk se postarali da Radnički i kraj drugog perioda dočeka sa minimalnom prednošću (7:6), posle čega je Ćuk odveo svoj tim i na „plus dva“ – 8:6. Međutim, kratko je trajala radost domaćih. Aleksić i Vićković su odmah doneli novo izjednačenje (8:8), Janković na kratko vratio Šumadince u vođstvo, posle čega su gosti vezali tri gola preko Miloša, Vica i Mitrovića i minut i po pre kraja treće deonice oni pobegli na dva gola „viška“ – 11:9.

Radnički se nije predavao, borio se sa svim i svačim u ovom duelu i sredinom četvrtine došao do izjednačenja preko Lukića (12:12), a pobedonosni pogodak postigao je Miloš Ćuk, 29 sekundi pre kraja. Najefikasniji bio je upravo Ćuk sa četiri gola, a pratili su ga Stanojević, Janković i Lukić sa po dva. Na drugoj strani Mitrović je ponovo prednjačio protiv Radničkog sa tri gola, dok su Amerikanac Bouven i Hrvat Miloš dodali po dva.

Šabac je u Novom Sadu pobedio Vojvodinu sa 13:11, a prevagu na tasu gostiju doneli su Savo Ćetković i Kristian Šulc sa po tri, dok je kod Vojvodine najraspoloženiji bio Nikola Bogdanović sa pet golova.

Vaterpolo Super liga

Razigravanje za plasman od 1. do 6. mesta, Četvrto kolo

Crvena zvezda – Novi Beograd 14:13 (4:3, 3:2, 4:5, 3:4)

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić, Đurđić 3, Marković, Subotić 4, Milojević, Pješivac 2, Basara 2, Trtović, Vukićević 1, Gajić, Smiljević 2, Ivanović, Stojanović. Trener: Popović.

NOVI BEOGRAD: G. Pijetlović, S. Rašović 2, Mandić 3, Tomić, Vučinić 2, D. Pijetlović, Gogov, Jakšić 2, Perković, Vlahopulos 3, Drašović 2, V. Rašović, Fernandez, Martinović. Trener: Jovović.

Radnički – Partizan 13:12 (4:3, 3:3, 2:5, 4:1)

RADNIČKI: Dobožanov, Branković 1, Stanojević 2, Janković 2, Ćuk 4, Krug, Ukropina 1, Pljevančić 1, Toholj, Miličić, Lukić 2, Vrlić, Milutinović, Panić. Trener: Stevanović.

PARTIZAN: Rističević, Božović, Barać 1, vićković 1, Aleksić 1, Velkić 1, Boven 2, Nešić, Vico 1, Radojeivć, Miloš 2, Mitrović 3, Bulajić, Vavić. Trener: korolija.

Vojvodina – Šabac 11:13 (2:5, 3:1, 2:2, 4:5)

VOJVODINA:Pajković, Marić 1, Bogdanović 5, Bursać, Brešćanski, Biočanin, Prekogačić 2, Radovanlija, Rogač, Radanović 2, Nikolov 1, Vujković, Sredojević, Dobrić. Trener: Bajin.

ŠABAC: Filipović, Vogel 1, Marković 2, Repanović 1, Kopcev 1, Maraš, Mitrović, Žeželj, Tubić 2, Šulc 3, Stanić, Tonković,Vukadinović, Ćetković 3. Trener: Ličanin.

Plasman: Novi Beograd 24, Partizan 18, Radnički 18, Crvena zvezda 15, Šabac 6, Vojvodina bez bodova.


Izvor: Vaterpolo vesti

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje