četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] La Liga, najava, predlozi za klađenje (NEDELJA)

U nedelju je na programu 6 duela Španske lige.

16:15h Atletiko Madrid-Rajo Valjekano

Atletiko Madrid je veoma loše završio 2021. godinu. U poslednjih 5 duela u ligi doživeli su čak 4 poraza. Tačnije trenutno su seriji od 4 vezana poraza. San o tituli je gotovo raspršen jer je trenutno vodeći Real na 17 bodova prednosti. Verujem da su se već sada okrenuli mnogo realnijem cilju i možda i bitnijem, a to je borba za mesto koje vodi u Ligu Šampiona. Za tim mestom trenutno zaostaju svega 1 bod i drži ga njihov današnji rival. Nešto jednostavno ne štima u poslednje vreme kod Atletika. Napad je tu, daju oni golove, nikad oni nisu ni važili za neku preefikasnu ekipu, više su mečeve dobijali na odbranu. Upravo je taj segment ekipe potpuno zakazao jer su u dosadašnjem delu sezone primili 22 gola i to na 18 mečeva, a poređenja radi za celu prošlu sezonu su primili svega 25. Mislim da to dovoljno govori koliko je odbrana podbacila. Istina, ima tu i do izostanaka,ali nije to izgovor. Verujem da je Simeone iskoristio ovu pauzu kako bi dodatno popravio tim i spremio ga za nastavak sezone. Pobeda na ovom meču je pod moranjem. Na današnjem meču Simeone neće moći da računa na 6 igrača, tri zbog povreda i tri zbog Covid-19 virusa.

Van tima su :Hector Herrera 9 (0/0), João Félix 10(2/1),Koke  14(0/0) zbog korone i       Marcos Llorente 12(0/1), Antoine Griezmann, Stefan Savic 12 (0/0) zbog povreda

Rajo Valjekano ima zaista dobru polusezonu iza sebe. Oni su u prvom delu sezone završili na visokom 4tom mestu. Da im je neko ponudio to mesto na početku prvenstva sigurno bi ga oberučke uzeli. Ipak, sezona je duga i trebaće im dosta napora kako bi zadržali to mesto pogotovo jer su rivali za poziciju veoma blizu, bodovno. Ipak, ono što je mnogo bitnije za ovaj meč jesu izostanci. Rajo Valjekano je žestoko pogođen sa korona virusom. Mnogo igrača im je zaraženo i zatražili su od lige da se meč odloži. Liga za sad nije prihvatila njihov zahtev, tako da, kako trenutno stvari stoje ovaj meč će se igrati. Može se slobodno reći da sa trenutnim stanjem u timu Valjekano može da doživi masakr na gostovanju Atletiku. Broj igrača koji su zaraženi je trenutno 18, ako se tome dodaju i tri povređena igrača dođe se do broja od 21 igrača koji nedostaju u prvom timu pred ovo kolo.

Spisak igrača koji su van tima:Yacine Qasmi,Oscar Trejo,Fran García,Rubén de Tomás,Sergio Moreno,Ariel Saveljich,Jose Pozo,Pathé Ciss,Sergi Guardiola,Stole Dimitrievski,Unai López Cabrera,Bebé,Randy Nteka,Santi Comesaña,Alejandro Catena,Radamel Falcao,Nikola Maras,Luca Zidane su van tima zbog korone i zbog povreda su van tima Á. García Rivera,Martín Merquelanz i Ivan Arboleda.

Očekivani sastavi:

Atletico Madrid possible starting lineup:
Oblak; Trippier, Gimenez, Hermoso, Lodi; Carrasco, De Paul, Kondogbia, Lemar; Correa, Suarez

Rayo Vallecano possible starting lineup:
Arboleda; Balliu, Saveljich, Catena, Rodrigues; Comesana, Valentin; Palazon, Trejo, Martin; Guardiola

Prognoza:  S obzirom na situaciju koja je trenutno u Valjekanu, Atletiko je veliki favorit i trebalo bi da pobede sa nekoliko postignutih golova. Moguće je da će se neki igrači oporaviti do početka meča,ali svakako će veliki broj nedostajati. Ako bude sve ovako, ovo bi mogao biti sjajan meč da se Atletiko raspuca i to dobrano.

Tip: domaćin 2+ @ 1.63 – 2:0

domaćin 3+ @ 3.00 – 2:0


18:30h Betis-Celta

Betis iza sebe ima odličnu godinu. Trenutno se nalaze na trećem mestu na tabeli. U poslednjih 5 mečeva u ligi imaju 4 pobede i jedan poraz koji se dogodio u prošlom kolu protiv Atletik Bilbaa. Dobro guraju i u kupu,kao i u Evropi gde su izborili proleće. Zaista uspešna polusezona. Pelegrini je napravio jedan odličan tim. On je prošle sezone uspeo da zauzme 6to mestu, a eto trenutno su na trećem. Betis je u 2021. godini zabeležio 29 pobeda, što je klubski rekord. Zbog svega toga trener Pelegrini je dobio novi ugovor. Igraju lep, napadački fudbal i zaista ih je lepo gledati. Što se tiče današnjeg meča i izostanaka van tima su, što zbog korone, što zbog povreda 8 igrača.

Van tima su : Nabil Fekir, German Pezzella, Aitor Ruibal, Victor Camarasa, Claudio Bravo zbog korone i zbog povreda su van tima Moreno i Camarasa.

Celta ne može da se pohvali uspešnom polusezonom jer su 2021. godinu završili na 14tom mestu sa svega 5 bodova više u odnosu na ekipe u zoni ispadanja. Ipak, ono što može da raduje njihove navijače jeste da iz kola u kolo igraju sve bolje. Naime, oni su počeli sezonu veoma loše,ali su u poslednje vreme podigli formu, što i pokazuje broj osvojenih bodova. Od svojih 20 bodova, 10 su osvojili u poslednjih 7 kola. Oni su jedna od ekipa koju je zaista lepo gledati. Ekipa su koja igra otvoreno i zbog toga pada dosta golova na njihovim mečevima. Pogotovo inspirativno igraju protiv jačih rival, što su pokazali protiv Barselone gde su odigrali 3-3.  Oni pred ovo kolo nemaju mnogo izostanaka. Oni trenutno imaju 9 igrača koji su zaraženi koronom, ali od tih 9 četiri bi trebalo da se vrate na ovom meču. Dakle, za sada potvrđeni izostanci su :  Jeison Murillo,Nolito,Brais Méndez,Fran Beltrán zbog korone i zbog povrede Augusto Solari,Thiago Galhardo i Kevin Vazquez.

Očekivani sastavi:

Real Betis possible starting lineup:
Silva; Bellerin, Bartra, Ruiz, Moreno; Rodriguez, Carvalho; Fekir, Canales, Juanmi; Willian Jose

Celta Vigo possible starting lineup:
Dituro; Mallo, Aidoo, Araujo, Galan; Veiga, Mendez, Suarez, Cervi; Aspas, Mina

Prognoza: Trebalo bi da vidimo jedan efikasan meč sa dosta golova na obe strane.

Tip: GG @ 1.73 – 0:2


21h Majorka-Barselona

Majorka ovo kolo dočekuje na 15tom mestu na tabeli sa 5 bodova više od ekipa iz zone ispadanja. Reč je o ekipi koja ne igra preterano efikasne mečeve, tj napad im je dosta neefikasan, svega 17 postignutih golova. Sa druge strane odbrana im je jedna od lošijih u ligi. Istina, dosta su popravili oba segmenta, pogotovo odbranu. Mnogo bolje igraju na domaćem terenu nego na gostovanjima. Na domaćem terenu nisu poraženi još od septembra,a generalno u poslednjih 5 mečeva imaju samo 1 poraz. Može se reći da u poslednje vreme igraju mnogo bolje i sigurno da sa velikim nestrpljenjem dočekuju meč sa velikom, ali veoma ranjenom Barselonom. Luis Garsija će imati problema pri sastavljanju tima za ovo kolo jer mu zbog korone nedostaje 7 igrača. Van tima su: Jordi Mboula,Salva Sevilla,I. Ruiz de,Aleksandar Sedlar,Jaume Costa,Takefusa Kubo,Angel Rodriguez,Antonio Raíllo. Ipak, to je ništa u poređenju sa situacijom u kakvoj je njihov današnji rival.

Barselona ima sezonu tj može se reći godinu za zaborav. Izgubili su Mesija, a time i DNK ekipe. Nije to više onaj tim od kojeg svi strahuju. Sada, manje više svi jedva čekaju da igraju sa njima da im otkinu bodove. Pravi se novi tim i za to zasigurno treba vremena. Titula je daleko, miljama je daleko, sada je cilj da se nekako izbori mesto u Ligi Šampiona. Neće ni to biti lako,jeste da za mestom koje vodi u Ligu Šampiona zaostaju svega 2 boda,ali su im rivali za to mesto pakleni. Neće biti lako izboriti to mesto protiv timova kao što su Atletiko, Sosijedad, Betis…. Pogotovo ne sa ovakvim sastavom. Jeste dolaskom Ćavija Barsa malo proigrala,ali daleko je to on one Barselone na koju su svi navikli. Dodatni problem i ogromnu glavobolju Ćaviju zadaju izostanci. Kombinacija korone i povreda dovela je do toga da Barselona na ovo gostovanje ide bez čak 14 igrača. Van tima su:  Dani Alves, Samuel Umtiti, Clement Lenglet, Ousmane Dembele, Abde Ezzalzouli, Jordi Alba, Philippe Coutinho, Gavi, Sergino Dest,Alejandro Balde zbog korone, a zbog povreda van tima su: , Martin Braithwaite, Memphis Depay, Ansu Fati, Pedri, Sergi Roberto i Sergio Busquets.

Očekivani sastavi:

Mallorca possible starting lineup:
Reina; Maffeo, Valjent, Gaya, Olivan; Sanchez, Mohammed; Llabres, Kang-in, Rodriguez; Prats

Barcelona possible starting lineup:
Ter Stegen; Araujo, E Garcia, Pique, Mingueza; F de Jong, Puig, Nico; Akhomach, L de Jong, Jutgla

Prognoza: S ozbirom na situaciju u timovima neizvesno je prognozirati pobednika. Čak, je Majorka i bliža pobedi. Verujem da mogu doći do makar jednog gola.

Tip: domaćin 1+ @ 1.42 – 0:1

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje