petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

TENIS: PREDLOG ZA KLAĐENJE

Iako je u toku treći dan Monte Karla, parovi su baš bezveze i do danas se nije našao neki par koji je vredan rizika. Danas ćemo pokušati sa jednim predlogom bez ikakvog siljenja, jer mnogim igračima je ovo prvi meč na šljaci, a on ume da bude škakljiv.

Meč koji je nama zapao za oko odigraće mađarski teniser Marton Fušovič i Britanac Kameron Nori. Ovde smo apsolutno za pobedu Mađara, a u narednih par rečenia će te saznati i zbog čega.

Kameron Nori je igrač koji bez ikakve sumnje mnogo više voli brže podloge. On ima sve predispozicije da igra dobro na betonu, ali šljaka mu ne leži uopšte. Ove sezone je iz nekog razloga igrao turneju po Južnoj Americi, a imao je turnire u dvoranskim uslovima koji njemu mnogo više prijaju. U Južnoj Americi se nije proveo bajno, jer je ispao u prvom kolu Kordobe (poraz od Pedra Čačina 229. igrač sveta), u Buenos Ajresu je poražen u kvalifikacijama od Dutre Silve (160. igrač sveta), u Riju je stigao do drugog kola u kojem je poražen od Haimea Munara. I poslednji turnir pred Monte Karlo je igrao u Hjustonu gde je poražen od povratnika Janka Tipsarevića. Ovde u Monte Karlu je pobedio Adriana Manarina koji se bukvalno ne seća kada je poslednji put pobedio na šljaci.

Iz ovih rezultata se može zaključiti da Noriju i ne ide baš na šljaci, a i generalno je daleko od svoje najbolje forme. Ova šljaka u Monte Karlu je baš spora, a on bez servisa i skraćenih poena danas nema šta da traži.

Što se Fučoviča tiče, činjenica je da je vezao nekoliko poraza u ranim fazama turnira, ali u njegovu odbranu igrao je protiv top tenisera. U Sofiji je igrao finale u kojem je poražen od Danila Medvedeva, u Roterdamu je poražen od Nišikorija, Federer ga je dobio u Dubaiju. Vavrinka ga je dobio u Indijan Velsu, dok je u Majamiju poražen od talentovanog Ožea Aliasima. Kada pogledate listu igrača koji su ga pobedili, može se videti da su to sve top teniseri od kojih su porazi očekivani.

Sada dolazi deo sezone u kojem Fučovič sigurno očekuje bolje rezultate. Šljaka je ipak njegova omiljena podloga, a u četiri od poslednih pet sezona imao je pozitivan skor na šljaci. Mišljenja smo da je Nori idelan protivnik za Fučoviča, jer Nori ne voli duge razmene, a Fučovič je u njima najbolji. Britanac neće imati pomoć prvog servisa u velikoj meri, jer je podloga baš spora tako da će za svaki poen morati da radi.

Fučovič je realno bolji igrač, za šljaku je mnogo spremniji i trebalo bi danas da slavi.

Kvota na čistu pobedu Fučoviča iznosi 1,45 što se preporučuje kao najsigurnija varijanta za neki dubl, a može se probati opcija 1-1 koja se plaća kvotom 1,70.


Napominjemo da je ovo samo predlog koji apsolutno nije siguran, a igrate ga na sopstvenu odgovornost.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje