subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Podgoričani se plaše Cedevite?

Od 21h odigraće se 1. meč polufinalne serije ABA lige kada će Budućnost dočekati Cedevitu.

Dueli ovih rivala biće daleko interesantniji od meča Zvezde i Mornara, jer je ovde teško nasluiti ko će biti krajnji pobednik.

Šef stručnog štaba, Aleksandar Džikić je izjavio:

Ova, prva utakmica može se posmatrati iz dva ugla. Prvo, da je Cedevita odmornija i kompletna za ovaj duel, za razliku od nas. A mnogo sam puta rekao, da smo kompletni, sa Barovićem i Lendrijem, ne bi strepili od bilo koga. Ovako, meč iziskuje posebnu pripremu. Drugo, mi imamo prednost domaćeg terena i želimo da je iskoristimo, jer ovaj prvi duel je mnogo važan.
Mnogi su ovih dana pozivali da dvorana bude puna, a ja ih pozivam da nas žestoko bodre. A to znači da ne želimo pozorišnu atmosferu, niti ambijent teniskog meča, nego košarkaški ambijent. Cedevita je izuzetno ozbiljan protivnik. Ne može se nijedan od naših prethodnih pet mečeva ove sezone uzeti kao smjernica”.

Došli smo na te, hajmo reći, najvažnije utakmice. Igramo protiv ekipe koja je po svim komponentama neki naš rang. Utakmice koje smo igrali međusobno su bile tog tipa i po svemu možemo zaključiti da će stvarno odlučiti detalji. Mislim da smo u jednom solidnom ritmu. Neću sad pretjerivati, ali mislim da je jako dugo vremena prošlo otkad smo izgubili zadnju utakmicu i, bez obzira što možda ne briljiramo u zadnjim utakmicama, pobjeđujemo i imamo potrebno samopouzdanje za ovu seriju. Pokušat ćemo to sve skupa iskoristiti da tu jednu otežavajuću okolnost, a to je njihov domaći teren, koji njima na papiru daje male postotke prednosti, okrenemo u našu korist i da učinimo sve da dobijemo seriju. To je naš cilj„, izjavio je kapiten Cedevite Roko Ukić.

 

 

 

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje